مطالعه آزمایشگاهی کاهش غلظت آلاینده های آلی، هیدروژن سولفید و آمونیاک محلول در پسآب مخازن Slops پالایشگاه شیراز

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 855

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_081

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

پسآب خروجی از مخازن سلاپس پالایشگاه شیراز دارای غلظت بالای مواد آلی ، هیدروژن سولفید و آمونیاک است که به صورت محلول وجود دارند. به علت غلظت بالای آلاینده های موجود در این پسآب تصفیه بیولوژیکی به طور مستقیم امکان پذیر نمی باشد. استفاده از روش های اکسیداسیون پیشرفته شیمیایی باعث افزایش قابلیت تجزیه پذیری بیولوژیکی پسآب شده که بسته به نوع آلودگی های پسآب می تواند پیش از تصفیه بیولوژیکی مورد استفاده قرار گیرد. تعیین پارامترهای موثر در اکسیداسیون پیشرفته شیمیایی از این حیث که تاثیر بسزایی در میزان رشد باکتری ها و جلبک ها در مرحله تصفیه بیولوژیکی ایفا می کنند حایز اهمیت است. همچنین ترکیب این دو روش تصفیه باعث کاهش زمان تصفیه تا حد چشم گیری می شود. در این مقاله عملکرد روش اکسیداسیون پیشرفته شیمیایی که شامل استفاده از گاز اوزن و محلول هیدروژن پر اکسید در حضور لامپ یو- وی است مورد بررسی قرار گرفته است.آزمایش ها در رآکتور نیمه پیوسته و به حجم یک لیتر انجام شد. تاثیر لامپ یو- وی، زمان اوزن زنی و همچنین مقدار هیدروژن پراکسید مصرفی بر میزان جداسازی آلاینده ها مورد ارزیابی قرار گرفت و میزان بهینه آنها مشخص شد. از پارامتر اکسیژن مورد نیاز شیمیایی به عنوان معیاری برای کاهش غلظت مواد آلی و استفاده از روش نور سنجی به کمک معرف های نسلر و متیلن بلو به ترتیب به منظور تعیین غلظت آمونیاک وسولفید استفاده شده است. نتایج نشان دهنده کارایی بهتر اوزن نسبت به هیدروژن پر اکسید بوده که در حالت بهینه قادر به جداسازی کامل سولفیدوموادآلی محلول در آب است. همچنین استفاده هم زمان گاز اوزن و محلول هیدروژن پراکسید منجر به جداسازی 36% آمونیاک از پسآب بعد از گذشت حدود 5 ساعت شده است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمدرضا طالعی

دانشجوی کارشناسی ارشد

فریدون اسماعیل زاده

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه شیراز

داریوش مولا

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • . I.Oller, S.Malato, J .A. Sa nchez-Perez, Combination of Advanced ...
  • . P.Klan, M. Vavrik, Non-catalytic remediation of aqueous solution by ...
  • . Luigi Rizzo, Bioassays as a tool for evaluating advanced ...
  • processes in water and wastewater treatment- water research-(201 1) ...
  • . Datta, Advanced oxidation process and bio treatment: Their roles ...
  • . Tamal Mandal, Treatment of leather industry wastewater by aerobic ...
  • . Changhui Wang, the removal of hydrogen sulfide in solution ...
  • . Li Lin, Removal of ammonia nitrogen in wastewater by ...
  • نمایش کامل مراجع