بررسی میزان سمیت محلول حاوی فنل پس از گیاه پالایی توسط ریشه های مویین گیاه شاهبیزک

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 665

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_113

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

در بسیاری از آزمایشات پالایش سموم و حتی در پالایش زیستی، مواد و ترکیباتی که پس از انجام آزمایش ایجاد می شوند از ترکیب اولیه سم، به مراتب خطرناک تر و سمی تر هستند. به همین علت در آزمایشات پالایش، استفاده از یک آزمون سمیت جهت بررسی میزان سمیت محیط پس از آزمایش، ضروری به نظر می رسد، ترکیبات حاصل از تجزیه بیولوژیکی فنل، عموما پلیمرهایی هستند که سمیت کمتری نسبت به فنل دارند. با این حال، گزارش شده است که ترکیبات حدواسط می توانند در حین آزمایش اکسید شده و پس از آن نیز پایدار بمانند، در نتیجه اگر هدف از خارج کردن سم از محیط؛ مراحل بعد از آزمایش و یا برگشت پساب به محیط باشد، اندازه گیری سمیت محلول باقیمانده از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. از ریشه های مویین در 5 چرخه متوالی پالایش محلول فنل با غلظت 100 میلی گرم در لیتر استفاده شد و محلول حاصل از هر چرخه جهت انجام تست سمیت به کمک بذر کاهو جمع آوری گردید. در این تحقیق؛ طبق استاندارد، بذوری که ریشه چه یا کوتیلدون از آن ها خارج شده بود به عنوان بذر جوانه زده محاسبه شدند.سم فنل در غلظت 100 میلی گرم در لیتر به مصورت قابل ملاحظه ای از جوانه زنی بذرها (SG) جلوگیری می کند.محلول پس از آزمایش (PR) نسبت به محلول اولیه سمیت کم تری داشت، زیرا تقریبا هیچ گونه جلوگیری از جوانه زنی دیده نشد. شاخص های طول ریشه) (RE و جوانه زنی) GI (در چرخه-های 4 و 5 نسبت به چرخه های 1 و 2 افزایش چشمگیری یافت، بنابراین می توان نتیجه گرفت که ریشه های مویین گیاه شاهبیزک، از پتانسیل خوبی برای استفاده در کارهای صنعتی و سمیت زدایی از محیط های سمی برخوردار است.

نویسندگان

حمیده مظاهری

دانشجوی کارشناسی ارشدبیوتکنولوژی کشاورزی

خسرو پیری

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تکدستان، افشین و پازوکی، مریم بررسی روش‌های مختف /ستفاده مجدد ... [مقاله کنفرانسی]
  • Allan, J.A. "The Midle East wtter question: Hydrophobics and the ...
  • Kabata- pendias, A. "Trace element in soils and plants". (4th ...
  • aqueous _ Enzyme and Microbial Technology 25 (1999) 185-193. ...
  • Angelinia, V.A., Orejasb, J., Medinaa, of ...
  • , 4dich lorophenol removal from aqueous solutions using Brassicanapus hairy ...
  • expe rimentalsys tem" _ Journal of Biological Education 26 (1992) ...
  • نمایش کامل مراجع