بررسی زیست پالایی گیاهی سرب رودخانه سردآبرود توسط جلبک کلادوفورا

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 902

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_140

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

حذف کننده های زیستی فلزات سنگین همانند جلبک، یکی از نوید بخش ترین تکنولوژی ها در حذف فلزات سنگین سمی از فاضلاب های صنعتی ، آبراهه ها و آبهای طبیعی است. رودخانه سردآبرود که به عنوان یکی از رودخانه های حفاظت شده محسوب می شود، مورد تهدید انواع آلودگیها و فاضلابها می باشد و نیز بدلیل اینکه در سرچشمه اصلی رودخانه در بالادست، معادن و رگه های سرب وجود دارد، باعث بالا رفتن این عنصر در آب رودخانه شده است. برای این منظور توانایی جلبک کلادوفورا در پالایش سرب رودخانه سردآبرود مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های جلبک و آب در تیر ماه 91 از 5 ایستگاه با 3 تکرار جمع آوری گردیدند. نمونه های پودر شده پس از هضم بوسیله دستگاه جذب اتمی آنالیز گردیدند. برخی پارامترهای کیفی آب شامل دما، pH و DO نیز اندازه گیری گردید. .بر اساس نتایج بدست آمده میزان سرب آب رودخانه در کلیه ایستگاه های نمونه برداری بیش از حد مجاز و استانداردهای موجود بود میانگین نتایج آنالیز سرب در جلبک از ایستگاه 1 تا 5 به ترتیب 19 ، 22 ، 20.5 ، 12.5 و 3 بر حسب ppm بدست آمد. بنابراین می توان جلبک کلادوفورا را به عنوان شاخص پایش زیستی در رودخانه سردآبرود معرفی نمود. همچنین بر اساس بررسی های انجام شده بین تمامی پارامترهای کیفی دما ، pH و DO و میزان سرب موجود در جلبک رابطه معناداری وجود داشت.

نویسندگان

سمیرا مهرداد

کارشناسی ارشدمحیط زیست

کیوان صائب

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

حمیدرضا جمالزاده

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • [کاظم نژاد ف، صفایی ح، پاشا م ب، کاظم نژاد ...
  • آدادالهی سهراب ع، ثقیلی م، خیرور ن.1388.غلظت فلزات سنگین نیکل، ...
  • I3] تفکری م ج، مطیعی 5، مساح بوانی ع ل، ...
  • روش های استاندارد اندازه گیری آب و فاضلاب.1372 آزمایشگاه مرکزی ...
  • ‌ملکوتیان م، موسوی س غ، طولابی علی.1389. مطالعه کن‌یتکی و ...
  • نمایش کامل مراجع