مطالعه و کتابخوانی در عصر دیجیتال

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 853

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BOOKCONF01_043

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

موضوع بر سر چیست؟ بر سر رفتار مطالعه مردم در عصر دیجیتال است. واقعاً مردم در دنیای جدید و دیجیتال چگونه مطالعه می کنند؟! فناوری های دیجیتال چه تحولی در روش و سطح مطالعه مردم دارد؟ (1) و به راستی تجربه کتاب خوانی در دوره کنونی چقدر با تجربه ای که نسل پیشین از ما داشت تفاوت دارد؟ (2)دانشمندان علم ارتباطات در تحلیل موقعیت های زمانی و مکانی طی اعصار مختلف معتقدند هر چقدر در دوره دیجیتال و عصر اطلاعاتی جلو تر می رویم، خلاصه نویسی بیشتر می شود؛ چنانکه زمانی انسان ها کتاب های چند صد صفحه ای را مطالعه می کردند، بعد ها به سمت مطالعات روزنامه ای سوق پیدا کردند و امروز بیشتر به سمت پیام های کوتاه و یک خطی گرایش پیدا کرده اند. عصر دیجیتال، شبکه های تعاملی و شبکه های ارتباطی موبایلی هر چقدر بر سادگی و راحتی ارتباطات تاثیر گذاشته به همان اندازه نیز بر سطحی شدن مطالعات اثرگذار بوده است به گونه ای که امروز شبکه های اجتماعی را یکی از بزرگ ترین آفات بر مطالعه و سطح سواد اجتماعی می دانند. علاوه بر عدم گرایش جوانان به سمت مطالعه، فضای مجازی یک لایه دومی از ضعف فرهنگی را نیز در جامعه ایجاد می کند و آن سبک جدید از ادبیات نامأنوس با فرهنگ اصیل ایرانی است. «حرف زدن» که می شود «حرفیدن»، «اصلا» که می شود «اصن» و «وضعیتی» که می شود «وعضی». این واژه های ناآشنا که نه، حالا به همراه تعداد زیادی از واژه های دیگر به آشناترین و پرکاربردترین واژگانی تبدیل شده اند که ایرانی های عضو شبکه های اجتماعی و شبکه های پیام رسان تلفن های همراه از آنها استفاده می کنند و آنها را حتی در متن های رسمی بیرون از فضای مجازی هم به کار می گیرند. (3)

نویسندگان

سیده ام لیلا موسوی

کارشناسی رشته ی مهندسی کشاورزی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نادری، فاطمه و شعبانی، احمد و عابدی، محمدرضا.(1389).تهران:چاپار. مطالعه در ...
  • بازولتو، دومینیک. .com/blg/91 _ .(2014) _ آ ینده کتاب و ...
  • روزنامه وطن امروز.(1395). ...
  • توانا، صدیقه. (1390). آسیب شناسی ضعف ها و موانع پیشی ...
  • زمانی، امید. (1 139). کتاب الکترونیک کتاب عصر دیجیتال. http:/old ...
  • آرمانیان، رضا. (1394). کتاب صوتی مکمل یا جایگزینا؟. http:l/www. bu ...
  • سایت نسیم آنلاین.(1393). دا یل, محوبیت کتاب های‌گویا در بین ...
  • نمایش کامل مراجع