تحلیلی بر گونه شناسی معماری تنورخانه ها( تندیر دامی) در مناطق سرد و کوهستانی شمالغرب کشور (نمونه موردی روستاهای حومه شهر ارومیه)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 708

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BOOMCONF01_264

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

تندیر دامی (تنورخانه) یکی از عناصر مهم و شاخص معماری مناطق سردو کوهستانی ایران زمین است ،که از دیرباز برای طبخ نان،نگهداری آرد و چندین فعالیت منحصر به فرد بنا شده است.این تحقیق با هدف بررسی تندیردامی(تنورخانه) اقلیم سرد و کوهستانی نشان می دهد که معماری سنتی ایران با بهره گیری از فنون، پاسخ شایانی به نیازهای روزمره زندگی خود در قالب کالبد معماری و با تجلی در این عنصر(تندیردامی)،سعی در همسوسازی نیازهای انسان و معماری داشته و آن را به انجام رسانده است.تندیر دامی ها (تنور خانه) عمدتا فرم ها و عملکردهای یکسانی داشته اند و این تحقیق نشان می دهد که ویژگی ها ی احداث و کالبدی آن ها نثش مهمی در عملکردشان دارند. محور اصلی پژوهش بر بررسی – تحقیقات میدانی استوار است و نتایج آن به مدد استنتاج از نتایج گزارش و اسناد بوده است.

نویسندگان

نگین میلانی اوچ ایولر

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه، واحد علوم و تحقیقات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ترابی طباطبائی اسید جمال، آثار باستانی آذربایجان _ انتشارات انجمن ...
  • کیانی، محمد یوسف، شهرهای ایران، جلد 1و3، تهران، جهاد دانشگاهی، ...
  • مجیدزاده، یوسف، جزوه درسی باستان شناسی و هنر بین النهرین، ...
  • نیک بخت، محسن و سید ابوالقاسم سیدصدر. 1381.دایره المعارف معماری ...
  • نمایش کامل مراجع