تاثیر انسان بر افزایش خط مرزی بیابانها

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 613

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BSCONF01_704

تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393

چکیده مقاله:

بیابان و بیابان زایی یکی از پیامدهای تغییر اقلیم محسوب می شود. بر اساس بحث های کارشناسی هر سال حدود 1% به وسعت بیابانهای ایران افزوده می شود. صرفنظر از میزان تاثیر تغییرات اقلیمی و یا عامل انسانی در افزایش وسعت سالانه بیابانهای ایران، چیزی که تاکنون بدان پرداخته نشده (و یا کمتر پرداخته شده) تعیین حد و حدود بیابانهای ایران از دیدگاههای مختلف است. زیرا بیابان زایی یا توسعه بیابان (در اثر تغییر اقلیم یا عامل انسان) وقتی مصداق پیدا می کند که ابتدا قلمرو بیابانها مشخص شده باشد.اگر بیابان زایی را تخریب اراضی در مناطق خشک ،نیمه خشک و نیمه مرطوب خشک تحت تاثیر تغییرات اقلیمی و فعالیت های انسانی بدانیم ،شناخت ناهنجاری های اقلیمی موثر در تشدید شرایط بیابانی که موجب فاصله گرفتن شرایط اقلیمی در محدوده زمانی و مکانی خاص از شرایط نرمال دراز مدت می شود،به عنوان عامل اصلی یا زمینه ساز تشدید فعالیت های انسانی امری ضروری است.پدیده ی بیابان زایی از جمله چالشهای زیست محیطیاست که در حال حاضر بسیاری از مناطق ایران درگیر آن هستند.در گسترش پدیده بیابان زایی دو عامل محیطی و انسانی نقش بسزایی ایفا میکنند که شرایط اقلیمی از قبیل کاهش نزولات آسمانی ، تبخیر بالای آب ، پدیده ی گرمایش زمین و تغییر اقلیم که منجر به افزایش فرسایش بادی و گسترش بیابان زایی میشود.از فعالیت های انسانی میتوان به چرای بی رویه، ورود دام به جنگل ها و تغییرات غیر قانونی و نادرست کاربری اراضی مانند تبدیل جنگل یا مراتع به کشتزار و زمین های کشاورزی همه سبب تشدید پدیده بیابان زایی در کشور می شوند.

نویسندگان

حریر سهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشگاه سمنان

شعله شاهوردی قهفرخی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشگاه سمنان

عاطفه فتاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشگاه سمنان

هانیه ببرنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشگاه سمنان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -خسروشاهی، محمد 1380 . دستورالعمل تکمیلی اجرای طرح ملی "تعیین ...
  • خسروشاهی، محمد و قوامی، شهاب الدین 1377 _ هشدار . ...
  • اکبری، مصطفی، (393 1)، بررسی اثر تغییر اقلیم بر خشکسالی ...
  • برشان، محمد، 386 1، خشکسالی در گسترش دانش و اندیشه، ...
  • محمودی، فرج الله، بیابان‌های ایران، رشد آموزشی جغرافیا، 1386 ...
  • مرادی، حمیدرضا، بیابان زدایی، رشته اموزشی جغرافیا، 1377 ...
  • نمایش کامل مراجع