تعیین فرکانس طبیعی ساختگاه سد پلرود براساس داده های شتاب نگاری

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 465

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BSCONF03_124

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

با نگرشی بر زمین لرزه های مخرب روی داده در ایران و جهان،پتانسیل تاثیرگذاری زمین شناسی سطحی خاک بر جنبش نیرومند زمین و خرابی های ناشی از زمین لرزه به خوبی مشخص گردیده است. رفتار خاک به شکل های مختلف می تواند عامل بروز خسارت باشد.مهمترین عامل، زمانی است که پریود طبیعی ساختگاه با پریود طبیعی سازه یکی و یا نزدیک آن باشد و پدیده تشدید رخ دهد. از آنجاییکه مقاوم بودن سدها در برابر زلزله حائز اهمیت می باشد، سد پلرود و ناحیه اطراف آن به عنوان منطقه ی مورد مطالعه در نظر گرفته شده است. برای تعیین فرکانس طبیعی ساختگاه روش های گوناگونی وجود دارد؛ که یکی ازین روش ها، استفاده از مایکروترمورها و نسبت طیفی H/V می باشد. در این مقاله روش نسبت طیفی مورد استفاده قرار گرفته است ، و از تحلیل داده های پنج ایستگاه شتاب نگاری که زلزله سال 1369 را ثبت نموده اند، بکار گرفته شده است . سپس، با جداکردن مولفه افقی و قائم این داده ها و با بکارگیری نرم افزار سایزموسیگنال به تحلیل در حوزه فرکانس پرداخته شده است.

نویسندگان

جعفر قمی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

ساهره پذیرفته

مدیر آموزشی آموزشکده سما،دانشگاه آزاد اسلامی،واحدچالوس،چالوس،ایران و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • (1)شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان، 1377، مطالعات لرزه نگاری ...
  • (2) محسنی رودباری علی، 1393، پایان نامه کارشناسی ارشد رشته ...
  • (5) نوروزی نازی، 1392، مطالعه اثر ساختگاه در شهرستان شهرضا ...
  • نمایش کامل مراجع