بیماری‌های ناشی از آلودگی در معادن

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,849

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CAGE02_029

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1385

چکیده مقاله:

عواملی که منجر به مرگ، صدمات جدی و یا معلول شدن معدن چیان شده اند، می توانند ریشه در مسائل بهداشتی هم داشته باشند از جمله این عوامل می توان به گردوغبار، گازهای معدن و سروصدا و غیره اشاره کرد که تاثیر آهسته و کند آنها در ابتدای کار قابل تشخیص نیست و قربانی به تدریج خود را با سیستم شنوایی و تنفسی معیوب یا بینایی وفق می دهد، بنابراین مادامی که این صدمات پیشرفت نکرده و یا دید و سیستم شنوایی وی توسط پزشک معاینه نشده است، خود بیمار متوجه نخواهد شد. در تمام موارد، صدمات وارده قابل جبران نیست و در مورد خسارات ناشی از گردوغبار حتی اگر محل کار بیمار از محیط پرگرد و غبار تغییر کند ممکن است وضعیت بدتر هم شود؛ به طور مثال می توان سرطان ریه، مزوتلیوما، سرطان مثانه، بیماری لوسمی، سرطان خون، تالکوز، برونشیت مزمن، اختلالات دستگاه عصبی، نارسایی کلیه، صدمه دیدن عملکرد دستگاه تولید مثل در مردان و غیره را نام برد که مصداق کارگرانی می باشد که با تالک، آزبست یا پنبه نسوز، سرب، گرد ذرات زغال سنگ و در معرض گردوغبار و غیره قرار دارند.

نویسندگان

مجید پورمقدم

کارشناس ارشد مهندسی معدن سازمان صنایع و معادن استان تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بازرسی در معادن؛ مهندس حسن مدنی، موسسه آموزشی و پژوهشی. ...
  • گزارش تحقیقاتی پزشکی؛ دکتر علی پورمقدم، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه. ...
  • نمایش کامل مراجع