بررسی اثرات آلودگی آب از دیدگاه زمین پزشکی و زیست محیطی

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,209

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CAGE04_104

تاریخ نمایه سازی: 2 مهر 1387

چکیده مقاله:

در حدود 70 درصد سطح کره زمین بوسیله آب پوشیده شده است. آب به دلیل اینکه از ویژگی های فیزیکی و شیمیایی ویژه ای برخوردار است برای ادامه حیات جانداران ضروری است. متاسفانه اکثر کشورهای جهان به دلایل مختلف فاقد آب آشامیدنی سالم هستند. محققین عقیده دارند در حدود 80درصد کل بیماریها به دلیل مصرف آب آشامیدنی ناسالم غیربهداشتی روی می دهند. EPA به منظور تعیین کیفیت آب آشامیدنی مناسب استانداردهای مختلفی را به وجود آورده است. این سازمان استانداردهای آب آشامیدنی را به دو دسته تقسیم بندی کرده است که در زیر به آنها می پردازیم: 1- استانداردهای اولیه 2- استانداردهای ثانویه استانداردهای اولیه: این استانداردها در واقع تعیین کننده حداکثر میزان آلاینده موجود در آب بر مبنای معیارهای سلامتی انسان است. استانداردهای ثانویه: این استانداردهای اولیه در رده دوم قرار می گیرند و در برگیرنده برخی ویژگی های ظاهری آب مانند سختی و خورندگی هستند. آب آلوده، آبی است که ترکیب آن تغییر کند و نمی تواند به صورت طبیعی مصرف شود بنابراین کنترل کردن مقدار عناصر کمیاب سمی و مشخص کردن آلودگی آب بسیار لازم و ضروری است. منابع آلودگی آب شامل: 1 منابع خانگی 2- منابع صنعتی 3- منابع کشاورزی و دامی 4- منابع طبیعی بیش از 99% وزن اندام های انسانی از 6 عنصر اکسیژن، کربن، هیدروژن، نیتروژن، کلسیم و فسفر تشکیل یافته است. بر پایه مطالعات انجام شده دو گروه اصلی از عناصر اهمیت ویژه ای در سلامت و بهداشت انسان دارند. گروه اول، عناصر ضروری و حیاتی شامل آهن، منیزیم، پتاسیم، کلسیم، روی، مس، ید، سلنیم، فلورئور است. گروه دوم شامل عناصری است که در مقادیر بسیار کم بوده و اثرات فیزیولوژیکی زیان آوری ایجاد می نماسد که عبارتند از کادمیوم، آلومینیوم، آرسنیک، سرب، جیوه و برخی از ترکیبات آورانیوم. مواد معدنی مختلف بسته به شرایط، دارای آثار و پیامدهای زیست محیطی متفاوتی می باشند. این مواد بر اساس شدت آلودگی و نوع آلودگی، تحت بررسی قرار می گیرند. بر اساس شدت آلودگی، مواد معدنی را می توان در سه دسته، مواد با آثار زیست محیطی شدید، متوسط و ضعیف در آب طبقه بندی نمود. شدید: اورانیوم- جیوه- سیانور شدید تا متوسط: مولیبدن- آرسنیک- بریلیوم- آنتیموان- کادمیوم- کبالت. متوسط: مس- منگنز- نیکل- کرم ضعیف: ......

کلیدواژه ها:

آلودگی آب ، منابع آولده کننده آب ، عوامل ژئوژنیک

نویسندگان

مهرداد کریمی

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

ندا هاشم نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :