مدیریت بحران زلزله در معادن(مطالعه موردی معدن مس سونگون)

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,237

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CAGE05_080

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1389

چکیده مقاله:

مدیریت بحران زلزله ها در معادن با توجه به اجرای سیستم مهندسی ارزش و روشهای مقابله با زلزله یکی از عوامل کاهش خسارت و تلفات در این راستا می باشد،که می توان با تهیه ابزار، ملزومات، آموزش افراد و استفاده از موارد ذکر شده برای مقابله با زلزله در مواقع مختلف، بحران زلزله را با کمترین آسیب پشت سر گذاشت. کشور ایران به عنوان سومین کشور بلاخیز در جهان شناخته شده است؛ به طوری که همواره در معرض بلایای طبیعی و انسانی نظیر سیل، زلزله، جنگ و آشوب بوده و مورد تهدید قرار دارد. اثرات و پیامدهای انسان ساز می توانند در مراکز حساس، تاسیسات و صنایع ایجاد کند و نیز اثرات ثانویه احتمالی نظیر آتش سوزی، انفجار، حوادث صنعتی، تکنولوژیک رادیولوژیک و حتی هسته ای، ضرورت آشنایی با فعالیتها و پروسه مدیریت در شرایط اضطراری را برای این گونه مراکز ایجاب می نماید. از مشخصه های حوادث تکنولوژیک و صنعتی در مراکز حساس و تاسیسات شهری، انتشار سریع، پایین بودن احتمال پیش بینی و زمان لازم برای اعلام خطر، شدت و قدرت تخریب بالای آنها است. مطالعه تاثیر زلزله بر معادن به دو بخش سازه های زیرزمینی و سطحی تقسیم می شود. در معادن روباز به بررسی تاثیر زلزله بر ساختمان معدن شامل جاده ها، پله ها و ماده معدنی پرداخته می شود و رخداد مخاطرات ثانویه ناشی از زلزله (مانند روانگرایی ، زمین لغزش،سنگ افتان) و همچنین نقش سایر عوامل مانند، بیشینه شتاب زمین، لایه بندی و سطوح ضعف، جنس زمین و اثر نوع امواج در تشدید تاثیر زلزله بر روی این معادن بررسی می شود. در معادن زیرزمینی تونل ها به عنوان شاخصی برای تاثیر پذیری این سازه ها در برابر آسیب های ناشی از زلزله بررسی شده و عواملی مثل عمق تونل،شکل واندازه تونل،روشهای متفاوت حفاری و نگهداری،اندر کنش تونل و سازه های مجاور، تفاوت جابجایی ها در سطح و عمق و تاثیر ارتعاشات زلزله بر تونل ها با توجه به روابط مختلف بررسی و به تفاوت عملکردی تونل ها در معادن اشاره می شود

نویسندگان

مهدی مجدخیاوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران ج

احمد ادیب

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بولتن پهنه بندی خطر زمین لرزه _ نتشارات پژوهشگاه بین ...
  • سعیدی، علیرضا، 18)، نظریه مدل درمدیریت بحران، اولین کنفرانس بین ...
  • کمک پناه، علی، (1374)، کلان پهنه بندی قابلیت و احتمال ...
  • ناطقی الهی، فریبرز(139، چاپ اول)، مدیریت بحران زمین لرزه ابر ...
  • نقشه پرکندگی مناطق فعالیت های _ پایگاه ملی داده های ...
  • نیک اندیش، _ زمین لغزش و عوامل آن _ مقالات ...
  • وجودی، مهدی، (2&13)، تثیرزلزله برسازه های زیرزمینی، نشریه شماره 2، ...
  • Ahmet Gursoy (2009), Seismic joints and transition tunnels for theMessina ...
  • shildnon peterto (2008), Crisis management of mines-Link Crossing, Russian mines ...
  • نمایش کامل مراجع