بررسی تاثیر طراحی تجربهمحور در هنرهای شهری با هدف تعامل مثبت شهروندان و فضای شهر (موردپژوهی المانهای شهری پیرامون حافظیه)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 531

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CAUEM02_127

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395

چکیده مقاله:

به هنگام بررسی مؤلفه های کیفیت فضای شهری، میتوان از هنرهای عامه پسند(مردمی) به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار در خلق تجربه ای مبتنی بر تعامل انسان شهروند با محیط یاد کرد. به دلیل ناگزیر بودن رخداد تجربه در فضا، اندیشیدن به طراحی بر مبنای تجربه و احساس مطلوب با هدف تندرستی فیزیکی و روانی بیشتر ضرورت می یابد. همچنین لازم مینماید با شناخت همه جانبهی نیازهای در حال تغییر انسان در فضای شهری معاصر، به اصطلاح، از پر کردن شهر از مبلمان و تجهیزات و آشفتگی محیط شهری پرهیز شده و با زبان متناسب با احساس او وارد گفتگو شد. غالباً در شهرهای امروزی، فقدان فضایی برای آفرینش خاطره به شدت مشهود بوده و این در حالی است که شهروند می بایست ضمن دارا بودن آداب شهروندی، صاحب خاطره و متصل به محیط پیرامونش باشد. تحقیق حاضر به بررسی پارامترهای طراحی تجربه محور به منظور به کارگیری در هنرهای مردمی پرداخته و نقش آن را در افزایش کیفیت فضای شهری معاصر مورد مطالعه قرار میدهد. به منظور دستیابی به این هدف، در ابتدا با مطالعه ادبیات موضوعی هنر عمومی و تجربه شهروند در فضای شهری با روش تحلیلی-توصیفی پرداخته و فرایند شناخت و تأثیر بکارگیری طراحی تجربه محور در سه مورد از المانهای شهری پیرامون حافظیه مورد بررسی قرار میگیرد. در انتها به راهکارهایی برای برنامهریزی و طراحی در هنرهای عامه پسند و به صورت ویژه در عناصر و المانهای شهری اشاره خواهد شد؛ المانهای شهری که شکلی از هنر جمعی محسوب می شود، از طرفی به طراحی و معماری فضا مرتبط بوده و از سوی دیگر با جامعهشناسی، زیباییشناسی، نشانه شناسی و ... ارتباط دارد. بر اساس یافتههای تحقیق با بهرهگیری از رویکرد طراحی تجربه و فراهم آوردن امکاناتی بر پایهی حضور، مکث و خاطره در فضا می توان به توسعه ی آموزش های اجتماعی، پایداری سنتها و ارتقای فرهنگ شهرنشینی به شکلی نوین دست یافت.

نویسندگان

مهشید بارانی

کارشناس ارشد طراحی صنعتی، مدرس دانشگاه هنر شیراز، فارس، ایران

راضیه هنردار

کارشناس ارشد معماری، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ آرماجانی، سیاوش. (1384) هنر مردمی. مجله تندیس، شماره .46 ...
  • _ مطلبی، قاسم. (1380). روانشناسی محیطی: دانشی نو در خدمت ...
  • _ هاشم نژاد، هاشم و عاقبت بخیر، حامد. (1387). نقش ...
  • _ Armajani, S. (1995). Espacios _ Lectura, Barcelona, MACBA. ...
  • _ Abb asgholizade, Hakime (2011). Study of the effect of ...
  • _ Creusen, Marielle & Drik Snelder, (2002). Product Appearance and ...
  • _ Gehl, John. (1987). Life between Buildings, Van Nostrand Reinhold ...
  • _ Koleini Mamaghani & Barani, Mahshid. (2010). A Study on ...
  • _ Naghizadeh, Mohammad. (2002). Effects of the Built Environment on ...
  • _ Norman, Donald. (2004). Why we love or hate everything, ...
  • _ Sanders, E.B.-N. (1992). Converging Perspectives: Product Development Research for ...
  • _ Worth, Margareth. (2003). Creating significance through public space, Public ...
  • نمایش کامل مراجع