تاثیر نوع شیاربازکن و چرخ فشار بر سبز شدن کلزای آبی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 988

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBIAU01_094

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1388

چکیده مقاله:

به منظور گسترش کشت مکانیزه کلزا در مناطق با خاکسنگین و نیمه سنگین و خاکهای حساس به سله در استان اصفهان، دستیابی به سبز و استقرارمطلوب گیاه در خاک ضروری است. بر این اساس، آزمایشی در یک خاک لوم رسی در مزرعه آموزشی _ پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان به منظور بررسی تاثیر دو نوع شیاربازکن (دودیسکی و کفشکی) و چهار نوع چرخ فشار ( رویه لاستیکی، فلزی با برجستگی میانی، فلزی V- شکل و فلزی میان باز) انجام شد. تاثیر دو نوع شیاربازکن و چهار چرخ فشار به صورت آزمایشفاکتوریل در چهارچوب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار بررسی شد. در این آزمایش، پارامترهای درصد ترکموثر، درصد سبز و تعداد بوته در متر مربع اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در سه پارامتر اندازه گیری شده بین دو نوع شیار بازکن، تفاوت معنی داری در سطح احتمال 1 درصد وجود داشتکه شیاربازکن دودیسکی دارای میانگین بیشتری نسبتبه کفشکی بود. چرخ فشار بر درصد ترکموثر در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود ولی بر سایر پارامترهای اندازه گیری شده اثر معنی داری نداشت. از نظر درصد ترک موثر از چهار نوع چرخ فشارارزیابی شده، چرخ فشار با برجستگی میانی موثرترین چرخ و چرخ فلزی میان باز نامناسب ترین چرخ شناخته شدند. با توجه به نتایج تحقیق میتوان توصیه نمود که بهترین ردیف کار برای کاشت کلزا باید مجهز به شیاربازکن دودیسکی و چرخ فشار با برجستگی میانی باشد.

نویسندگان

سیدمجید عطایی اردستانی

دانشجوی دکتری مکانیکماشینهای کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید

عباس همت

پروفسور مکانیکماشینهای کشاورزی ،گروه مکانیکماشینهای کشاورزی دانشگ

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Eghbal, M. K., Hajabbasi, M. A. and Golsefidi, H. T., ...
  • Hemmat, A. and Khashoei, A. A., 2003. Emergence of irrigated ...
  • Kushwaha, R. L. and Foster, R. K., 1993. Field evaluation ...
  • Metzer, _ B., 2002. Comparision of sweep and double-disk type ...
  • Tessier, S., Hyde, G. M., Papendick, R. I. and Saxton, ...
  • نمایش کامل مراجع