تاثیر عوامل محیطی و تغییرات اقلیمی بر کیفیت و کمیت مواد موثره و رشد گیاهان دارویی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 8,107

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCASD01_008

تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1393

چکیده مقاله:

رشد گیاهان دارویی، کیفیت و کمیت مواد مؤثره آنها تحت تأثیر مستقیم دوعامل اساسی محیط و ژنتیک می باشد. تغییرات اقلیمی و محیطی ممکن است دارای اثراتی روی تمام موجودات زنده شامل گیاهان و ... و برهمکنش های میان آب و هوا و گیاه دارویی باشد. گیاهان دارویی مخازن غنی از متابولیت های ثانویه یعنی مخازن مواد مؤثره اساسی بسیاری از داروها هستند. متابولیت های ثانویه در تمام گیاهان عمومیت ندارد و ساخت آنها بطور بارزی تحت تأثیر عوامل محیطی و اقلیم قرار می گیرد. عوامل محیطی و اقلیم با تأثیری که بر رشد رویشی و زایشی گیاهان دارند، بالطبع باعث تغییراتی در راندمان محصول، وزن خشک گیاه، مقدار کلی ماده مؤثره و عناصر تشکیل دهنده ماده مؤثره می شوند. با توجه به اینکه ارزش گیاهان دارویی به عوامل فوق بستگی دارد، پس با انتخاب و کنترل اقلیم و عوامل محیطی می توان به حداکثر مقدار محصول و حداکثر مقدار متابولیت های ثانویه دست یافت. در این مقاله به بررسی کلی از مهمترین عوامل اقلیم و محیطی رویش گیاهان دارویی از جمله: نور، دما، آبیاری، عناصر غذایی و ... که تأثیر بسیار عمده ای بر کیفیت و کمیت مواد مؤثره و رشد گیاهان دارویی می گذارد می پردازیم.

نویسندگان

راضیه عبادتی اصفهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی با گرایش گیاهان دارویی ادویه ای و عطری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه علوم باغبانی، ساوه،

پژمان مرادی

استادیار گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه علوم باغبانی، ساوه، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :