ارزیابی کارکرد روشهای مختلف هیدروگراف واحد در شبیه سازی فرآیند بارش-رواناب با مدلHEC-HMS مطالعهی موردی: حوزهی آبخیز شاپور

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 572

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCASD02_048

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1394

چکیده مقاله:

با توجه به اهمیت هیدروگراف واحد در پیش بینی سیلاب رودخانه در حوزههای آبخیز، متخصصین هیدرولوژی استفاده کلارک و اشنایدر ،SCS از روشهای هیدروگراف واحد مصنوعی را معقول دانستهاند. بنابراین ارزیابی سه روش هیدروگراف واحد به عنوان مهمترین و پرکاربردترین روشهای هیدروگراف، موضوع اصلی این تحقیق بهشمار میرود. با نظر به اینکه درحوزه های آبخیز امکان اندازهگیری تمام کمیتهای موردنیاز جهت تحلیل رواناب وجود ندارد، لذا باید مدلی انتخاب شودکه بتواند درعین سادگی ساختار و با استفاده از حداقل عوامل، رواناب حاصل از بارندگی را به طور دقیق شبیهسازی کند که از این مدلها میتوان اشاره نمود. تحقیق مورد نظر درحوزه آبخیز شاپور واقع دراستان فارس انجام شدکه در این مطالعه پس از HEC-HMS به مدل واسنجی و اعتباریابی پارامترهای مورد نظر به ارزیابی روشهای مورد نظر جهت تعیین بهترین روش که کمترین خطا را در برآورد هیدروگراف و مشخصات مختلف سیلاب داشته باشد، پرداخته شد. نتایج نشان داد در برآورد دبی اوج سیلاب و زمان رسیدن به دبی اوج روش هیدروگراف واحد اشنایدر و در برآورد حجم سیلاب روش کلارک با میانگین خطای نسبی 17/12 به عنوان بهترین روش شناخته شد. در برآورد شکل هیدروگراف، روش SCS با RMSE کمتر در برآورد شکل هیدروگراف سیلاب توانایی بیشتری از خود نشان داده است.

کلیدواژه ها:

شبیه سازی ، بارش- روانابHEC-HMS هیدروگراف واحد ، حوزهی آبخیز شاپور

نویسندگان

س شیروانی شیری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه هرمزگان

ح وقار فرد

استادیار دانشگاه هرمزگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :