ارزیابی کافئین موجود در قهوه و اثرات مصرف آن بر بدن و بیماری آلزایمر(AD)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,434

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCNS01_010

تاریخ نمایه سازی: 11 آذر 1398

چکیده مقاله:

بیان مساله: با افزایش سن، خطر ابتلا به بیماری های انحطاط عصبی همانند آلزایمر و پارکیسنون و سایر بیماریهای فیزیولوژیکی بدن افزایش یافته است. افزودن یک سری عناصر و مواد غذایی به رژیم غذایی که نقش مثبتی در روند جلوگیری از انحطاط سیستم عصبی مغزی ایفا کنند و سبب کند شدن زوال حافظه گردند،و هم چنین نقش مثبتی در بهبود فرایند های متابولیک بدن داشته باشد، امری ضروری تلقی می شود.کافئین موجود در قهوه می تواند در روند پیشگیری و درمان چندین بیماری و سرطان رایج از جمله بیماری های حوزه عصبی مغزی نقش مثبتی ایفا کند.هدف پژوهش: در این مقاله سعی بر این شد که در ارتباط با کافئین و خواص مثبت و سازنده آن در فرایند های فیزیولوژیک بدن و به خصوص سیستم عصبی-مغزی و تاثیر گذاری این ماده بیماری های مربوط به سیستم عصبی از جمله آلزایمر توضیحات جامع و ثمربخشی ارایه گردد.روش و چگونگی انجام پژوهش: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانه ای، جستجو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شده است. × یافته ها و نتیجه گیری: کافئین جزء اصلی بسیاری از نوشیدنی های امروزی از جمله قهوه است. مصرف متعادل و با دوزمناسب قهوه به سبب وجود کافئین موجود در آن با کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماری های عصبی همراه است. مطالعات مختلف در داخل آزمایشگاه و هم چنین در داخل بدن، مکانیسم های گوناگونی را در چگونگی تاثیرگذاری مثبت کافئین در روند پیشگیری و درمان بیماری های عصبی از جمله آلزایمر ارایه کرده اند. خواص آنتی اکسیدانی و محافظتی در برابر استرس اکسیداتیو، کاهش پپتید های بتاآمیلوئیدی در پلاسمای خون و به دنبال آن کاهش میزان بتا و گاما سکرتاز، مهار کردن گیرنده های آدنوزینی و به دنبال آن افزایش آزادسازی استیل کولین و نور آدرنالین و افزایش GCSF و اینترلوکین 10 و 6 در پلاسما از جمله مکانیسم های مثبتی است که کافئین می تواند با حضور خود در روند تقویت حافظه و پیش گیری از بیماری عصبی داشته باشد. مقدار و دوز کافئین مصرفی در روند تاثیرگذاری بسیار قابل اهمیت است و مصرف نامتعادل آن میتواند دارای اثرات مضری بر بدن باشد.

نویسندگان

جواد یغموریان خوجینی

دانشجوی کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

سیدمرتضی جوادی راد

استادیار گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.