سرفصل ارائه مقاله: مدیریت مصرف و تقاضا در شرایط کم آبی
سال انتشار: ۱۳۸۶
محل انتشار: اولین همایش سازگاری با کم آبی
کد COI مقاله: CCWS01_017
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۱۳۳.۲۹ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۱۲ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
صدورگواهی چاپی نمایه سازی | مشاهده گواهی مقاله |
دریافت گواهی PDF مقاله |
گزارش خرابی مقاله |
سایر مقالات این مجموعه
متن کامل این مقاله دارای ۱۲ صفحه در فرمت PDF قابل خریداری است. شما می توانید از طریق بخش روبرو فایل PDF این مقاله را با پرداخت اینترنتی ۳۰,۰۰۰ ریال بلافاصله دریافت فرمایید
قبل از اقدام به دریافت یا خرید مقاله، حتما به فرمت مقاله و تعداد صفحات مقاله دقت کامل را مبذول فرمایید.
علاوه بر خرید تک مقاله، می توانید با عضویت در سیویلیکا مقالات را به صورت اعتباری دریافت و ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر برای دریافت مقالات بپردازید. اعضای سیویلیکا می توانند صفحات تخصصی شخصی روی این مجموعه ایجاد نمایند.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
قبل از اقدام به دریافت یا خرید مقاله، حتما به فرمت مقاله و تعداد صفحات مقاله دقت کامل را مبذول فرمایید.
علاوه بر خرید تک مقاله، می توانید با عضویت در سیویلیکا مقالات را به صورت اعتباری دریافت و ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر برای دریافت مقالات بپردازید. اعضای سیویلیکا می توانند صفحات تخصصی شخصی روی این مجموعه ایجاد نمایند.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای ۱۲ صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مدیریت تقاضا و مصرفآب کشاورزی در شرایط بحران آب
سیدمحمدرضا زمزمیان - کارشناس دفتر توسعه منابع آب کشاورزی و بهینه سازی مصرفچکیده مقاله:
برای آنکه به ارزش والای آب در دیدگاه ایرانیان باستان پی ببریم ،کافیست که نیم نگاهی به اوستای زرتشت اندازیم . هنوز هم بازمانده این آیینهای ایزد آبها در جای جای ایران برگزار می شود که برای نمونه می توان به مراسم جوی روبی و بیل گردانی در دامنه آتشکده آتشکوه در نیمور محلات اشاره کرد . در ایران باستان صدها سال پیش از آنکه نخستین فرضیه های مربوط به آبشناسی ارائه شود ،به گونه ای باور نکردنی پاسخ یکی از بهترین مسایل مربوط به یافتن آب و آبهای زیرزمینی یافت شده بود . سنگ نوشته ها ولوح های باز مانده از ایران باستان بیانگر اینست که مردمان ایران زمین، آبهای زیرزمینی را با کندن کاریزهای دراز و عمیق در آورده وبه روستاها و شهرهای خود می رساندند . این که برای اولین بار این کاریز کجا بوده و در چه مناطقی به آب می توان دست یافت و اینکه کاریز چگونه باید ساخته شود ، شاید مهمترین مسأله ای بوده است که بشر از آغاز تمدن تاکنون در دانش آبیاری و آبرسانی با آن روبه رو شده است . پرفسور، عظمت قنوات ایران را « قنات فنی برای دستیابی به آب » سال بر روی قنوات ایران بررسی کرده ،در کتاب 30 که بیش از « هانری گوبلو » برابر با دیوار چین می داند . مجموعه طول قنوات ایران بیش از 400 هزار کیلومتر ( بیش از فاصله زمین تا ماه ) می باشد . قنات گناباد به طول 35 کیلومتر و ژرفای بیش از 300 متر و چاههایی با فواصل منظم 50 متری ، از زمان هخامنشیان یک شاهکار بی نظیر است . هر چند آب، سه چهارم سطح کره زمین را پوشانیده ولی فقط % 3 از آبهای جهان شیرین و قابل مصرف در بخش کشاورزی میباشد . بر اساس مطالعات انجام شده توسط سازمان خوار و بار کشاورزی جهانی ) ) FAO در 93 کشور در حال توسعه، استحصال بی رویه آب، موجب کاهش منابع آبی و در نتیجه به خطر افتادن امنیت غذایی گردیده و پیش بینی میشود در هزاره سوم میلادی چالشهای اصلی جهان مسئله » آب « خواهد بود . بر اساس تحلیل موسسه بینالمللی مدیریت آبها دو نظریه در مورد تخصیص آب برای کشاورزی وجود دارد :
- 1 تامین مواد غذایی جمعیت روبه رشد کره زمین، برداشت آب از منابع سطحی و زیرزمینی با رشد 11 - 12 درصد
- 2 بهرهوری بهینه از منابع آب با افزایش کارآیی مصرف آب در بخش کشاورزی
کلیدواژهها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-CCWS01-CCWS01_017.html
کد COI مقاله: CCWS01_017
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زمزمیان, سیدمحمدرضا، ۱۳۸۶، مدیریت تقاضا و مصرفآب کشاورزی در شرایط بحران آب، اولین همایش سازگاری با کم آبی، تهران، ماهنامه مهرآب، https://www.civilica.com/Paper-CCWS01-CCWS01_017.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (زمزمیان, سیدمحمدرضا، ۱۳۸۶)
برای بار دوم به بعد: (زمزمیان، ۱۳۸۶)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش ۱ مقاله استفاده شده است.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:کشاورزی > کشاورزی عمومی اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی الگوی توزیع و تراکم جمعیت در حوزه آبخیز فلات (مطالعه موردی: حوزه آبخیز بشار)
- بررسی تأثیر کشت Atriplex cacanescens بر خصوصیات فیزیکی خاک (مطالعه موردی: منطقه حسین آباد حپشلو)
- بررسی هیدروشیمی سیلاب آبخوان هرات استان یزد
- ارزیابی کیفیت آب برای استفاده آبیاری در دشت شبانکاره میمند
- طبقه بندی و بررسی تغییرات مکانی شاخص های کیفی مصارف آبیاری و کشاورزی در منابع آب زیر زمینی منطقه شمال دشت قزوین
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.