اثر 8 هفته تمرین استقامتی همراه با مصرف مکمل سیر بر توان هوازی و اسیدلاکتیکدر زنان دو ومیدانی کار میانسال غیرحرفه ای شهرزنجان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 448

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CDLC01_052

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: تمرین استقامتی طولانی مدت شاخص های توان هوازی و اسید لاکتیک را هنگام استراحت و فعالیت ورزشی بهبود می بخشد .مکمل یاری سیر نیز بر شاخصهای سلامتی انسان اثر گذاشته است. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر 8 هفته تمرین استقامتی همراه با مصرف مکمل سیر بر توان هوازی و اسید لاکتیک بر زنان دو و میدانی کار میانسال غیرحرفه ای شهر زنجان انجام شد. مواد و روشها: 60 زن غیر حرفهای سالم با میانگین سنی 53/37 به طور تصادفی به چهار گروه مکمل سیر،گروه تمرین، گروه مکمل سیر و تمرین و گروه کنترل تقسیم شدند. به گروه اول مکمل سیر (به شکل کپسول های 500میلی گرمی روزانه در دو نوبت داده شد) و به گروه تمرین (فقط تمرین استقامتی) و به گروه مکمل سیر و تمرین (سیر به همراه تمرین) داده شد. در این مدت گروه کنترل فعالیت ورزشی نداشته و مکمل هم دریافت نکردند. در پایان هفته هشتم از آزمودنی ها همانند پیش آزمون مجددا آزمون بروس به عمل آمد و نمونه خون برای سنجش میزان اسید لاکتیک در پیش آزمون و پس آزمون اخذ شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون T مستقل و تحلیل کواریانس استفاده شد که سطح معنی داری در تمامی آزمون ها0/05 در نظر گرفته شد. یافته ها:نتایج نشان داد که بین میزان مصرف مکمل سیر، تمرین، سیر با تمرین در افزایش توان هوازی و کاهش اسید لاکتیک تفاوت معناداری وجود دارد. بعد از 8 هفته، مصرف مکمل سیر به همراه تمرین استقامتی باعث تفاوت معنی دار در حداکثر اکسیژن مصرفی نسبت به گروه کنترل گردید. نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که مصرف سیر به همراه تمرینات استقامتی تاثیر معنی داری بر افزایش توان هوازی و کاهش اسید لاکتیک زنان غیر حرفه ای دارد.