اثر تمرینات مقاومتی بر پاسخهای قلبی-عروقی، آنتروپومتری و قدرت درزنان پس از یایسگی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 413

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CDLC01_178

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

یایسگی مرحلهای از زندگی است که باعث کاهش آمادگی جسمانی و ایجاد تغییراتی در ترکیب بدن مانند افزایش چربی کل بدن و شکم و کاهش توده عضلانی میشود ( 1). با این وجود تمرینات مقاومتی میتواند نتایج این تغییرات زیانآور در زنان یایسه را کاهش دهد ( 2). هدف از این مطالعه بررسی اثر تمرینات مقاومتی بر پاسخهای قلبی-عروقی، آنتروپومتری و قدرت در زنان یایسه بود. آزمودنیهای این پژوهش 37 زن یایسه بودند که به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه کنترل که شامل 18 آزمودنی بود که از انجام هر نوع فعالیت بدنی در مدت انجام پژوهش منع شدند و در حالیکه گروه تجربی شامل 19 آزمودنی بود که 8هفته و هر هفته 2 جلسه به مدت 40 دقیقه، 10 تمرین مقاومتی کل بدن را برای 10 تا 12 تکرار و 3 نوبت با 67% تا 85% یک تکرار بیشینه اجرا کردند. پیش و پس از اجرای پروتکل تمرینی، درصد چربی زیرپوستی به وسیله کالیپر، محیط کمر و اندام ها به وسیله متر نواری، قدرت به وسیله آزمون یک تکرار بیشینه پرس پا و پرس سینه و فشار خون به وسیله دستگاه دیجیتال فشارسنج اندازه گیری شد. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون آماری ANOVA با سطح معنی داری 0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت یافتههای این پژوهش نشان داد که تمرینات مقاومتی به طور قابل توجهی باعث بهبود ضربان قلب استراحتی P=0.017 فشار خون سیستولیک P˂0.0001 فشار خون دیاستولیک P˂0.0001 توده چربی P=0.001 درصد چربی بدن P=0.026 شاخص توده بدنی P=0.050 محیط کمر P=0.045 مجموع ضخامت چربی زیر پوستی P˂0.0001 قدرت عضلات بالاتنه P˂0.0001 و قدرت عضلات پایین تنه P=0.001 نتایج این مطالعه نشان داد که 8هفته تمرینات مقاومتی به طور قابل توجهی باعث پیشرفت متغیرهای آنتروپومتریک، قلبی-عروقی و قدرت در زنان یایسه میشود. برنامه تمرین مقاومتی میتواند به عنوان یک رویکرد کمکی در ترکیب با درمانهای دیگر برای بهبود سبک زندگی در زنان یایسه توصیه شود

نویسندگان

سحر صفری صدقی

کارشناسارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :