تولید پروتیئن هیدرولیز شده از ماهی کیلکا Clupeonella cultriventris caspia با استفاده از آنزیم آلکالاز و بررسی خواص آنتی اکسیدانی بوسیله آزمون DPPH

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 426

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CDSB01_053

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

کیلکا ماهیان به دلیل اندازه کوچک، فساد پذیری بالا و عدم تخلیه شکمی کمتر به مصرف انسانی رسیده و بیش از %97 ماهیان صید شده برای تولید پودر ماهی استفاده می شود. بنابراین، تبدیل این ماهیان به محصولات کم ارزشی مانند سیلاژ و غذای ماهی به -دلیل حداقل سود برای صنایع شیلاتی توجیه اقتصادی نخواهد داشت. در نتیجه، هیدرولیز آنزیمی کیلکا ماهیان روش مناسبی برای ایجاد ارزش افزوده در آن ها می باشد. در این پژوهش جهت تولید پروتیئن هیدرولیز شده، از آنزیم آلکالاز با نسبت 1:100 در دمای 55 درجه سانتی گراد و PH=8.5 در فاصله زمانی 3 ساعت استفاده شد. نتایج نشان داد میزان درجه هیدرولیز پروتئین کیلکا پس از 3 ساعت، %45 بوده است. همچنین بالاترین جذب در آزمون DPPH نیز در غلظت 5 میلی گرم بر میلی لیتر مشاهده شده است.

نویسندگان

محمدرضا سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده منابع طبیعی وعلوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس

سیدفخرالدین حسینی

استادیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده منابع طبیعی وعلوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس

مریم نیکخواه

استادیار، گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس