غذاهای فراسودمند: پروبیوتیک، پری بیوتیک و سین بیوتیک

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,983

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CDSB01_115

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

غذاهای فراسودمند یا عملگرا غذاهایی هستند که علاوه بر خواص تغذیه ای متعارف دارای ویژگی سلامت بخش برای مصرف کننده هستندو فراتر از ارزش تغذیه ای دارای ارزش دارویی بوده و درکاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن تاثیر گذار هستند. میزان تقاضا برای محصولات غذایی عملگرا به دلیل افزایش اگاهی مردم از فواید این محصولات به سرعت در حال افزایش است . غذاهای فراسودمند مجموعه متنوعی از مکمل های غذایی، غذاهای اختصاصی برای کودکان ، غذاهای غنی شده با ویتامین ها و مواد معدنی، فراورده های پروبیوتیک، مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ، فیبر، پروتیین و سویا را شامل می شود . واژه پروبیوتیک از واژه یونانی به معنی برای زندگی می باشدطبق تعریف سازمان غذا و دارو و سازمان جهانی بهداشت، پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که اگر به تعداد کافی و به صورت زنده مورد استفاده قرار بگیرند اثرات سلامت بخش در میزبان از خود بروز می دهند تأثیرات مثبت پروبیوتیک ها بر سلامتی تنها زمانی مشاهده می شود که غذا حاوی حداقل میزان مورد نیاز از میکروارگانیسم های زنده در هنگام مصرف شدن باشد. صنایع غذایی بطور کل این میزان حداقل 106cfuml-1 در نظر گرفته است. پری بیوتیک ها ترکیبات غذایی غیر قابل هضمی هستند که با تحریک انتخابی رشد یا فعالیت یک یا تعداد محدودی از باکتریها در روده، اثرات مفیدی را در میزبان به جای می گذارند و به ترکیبی از پروبیوتیک و پری بیوتیک که زنده مانی پروبیوتیک را در روده از طریق تحریک رشد و یا افزایش فعالیت متابولیکی افزایش می دهد و بدین ترتیب اثرات سلامت بخش بر میزبان به جای می گذارد سین بیوتیک گفته می شود. این مقاله به طور اجمالی ویژگیهای غذاهای فراسودمند و نقش آنها را در سلامتی میزبان بررسی میکند.

نویسندگان

فرشته اخوان سیاسی پورفومنی

دانشجوی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی نور

نصراله کوهستانی

دندانپزشک، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان فومن

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • [مرتضویان امیر محمد، سهراب وندی سارا _ "مروری بر پروبیوتیک ...
  • همایونی راد عزیز، "پروبیوتیک، پری بیوتیک و سین بیوتیک "، ...
  • مظاهری مصطفی‌.یگانه زاد سمیرا." عملکرد و کاربرد انوع افزودنی ه‌ای ...
  • M.K. Tripathi _ S.K. Giri _ «Probiotic functional foods: Survival ...
  • Teresa [7] Almudena Garcia-Ruiz, Dolores Gonz_alez de Llano, Adelaida E ...
  • in probiotic] Mohammadi, R., & Mortazavian, A. M. (2011). aspects ...
  • ] A.P. Astashkinaa, , L.I. Khudyakovaa , Y.V. Kolbysheva Microb ...
  • effects.] Ouwehand, A.C., Salminen, S. Isolauri, E., 2002. Probiotics: an ...
  • نمایش کامل مراجع