آزبست و مشکلات زیست محیطی آن

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,359

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEE02_059

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1386

چکیده مقاله:

کانیهایی که دارای بافت الیافی بوده و اصطلاحاً آزبست نامیده می‌شوند بدلیل داشتن خصوصیات ویژه‌ای نظیر مقاومت شیمیایی و حرارتی بالا، استحکام کششی زیاد و …تاکنون در بیش از سه هزار فراوردة متفاوت بمصرف رسیده است. اما علیرغم مصرف زیاد آن در گذشته، امروزه بدلیل عوارض نامطلوب زیست محیطی و انتشار الیاف زیان‌آور آن، چه در خلال فرایندهای فراوری و تولید و چه در تهیة محصولات آزبستی و حتی مصرف آنها، ‌استفاده از این ماده در بسیاری از موارد محدود و حتی در برخی کشورها منجمله ایران ممنوع گردیده است. مطالعات پزشکی در مورد آسیب زایی آزبست نشان میدهد که تماس شغلی با آزبست می تواند اختلالاتی از قبیل آزبستوزییس، سرطان ریه، مزوتلیوم سرطان پرده های صفاقی جنبی و تغییرات خوش خیم پرده جنبی را ایجاد کند. مصرف وسیع آزبست در صنایع عایق سازى و ساختمان این آلودگى را بیشتر کرده است. آزبست سبب دوام و استحکام سیمان و پلاستیک مى شود و براى جلوگیرى از حریق کاربرد مهمى دارد و با توجه به کاربرد گوناگون آزبست در زندگى متنوع امروز مانند استفاده از این ماده خطرناک در لنت ترمز و صفحه کلاج خودروها تمام افراد شهرنشین در معرض خطر آلودگى به آن هستند. تولید آزبست در جهان هرساله پنج میلیون تن برآورد مى شود. گزارش سازمان بین المللى کار (ILO) حکایت از آن دارد که مواد خطرناک سالانه موجب مرگ ۴۴۰ هزار کارگر مى شود. در این میان فقط آزبست عامل از دست رفتن جان حدود ۱۰۰ هزار کارگر در جهان است.

نویسندگان

زهرا طالب زاده

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :