بررسی رفتار نشت و ساکن سازی نیکل،کروم،روی،وانادیم از محصولات جامد و تثبیت شده زائدات نیروگاهی توسط همبندکننده های غیر آلی

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,073

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEE02_105

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1386

چکیده مقاله:

جامد سازی منجر به ایجاد تغییراتی در خواص فیزیکی ماده آلاینده می شود یک آلاینده به خوبی جامد شده مایعات آزاد نخواهد داشت و دارای استحکام بهبود یافته خواهد بود در نتیجه به راحتی به محیط زیست منتقل نمی شود. در این حالت معمولا فرم جامدتولید شده نسبت به آلاینده غیر تصفیه شده بزرگتر می شود. در واقع این فرآیند منجر به نسبتهای کوچکتر(حجم/ سطح) می شود و نرخ رهاسازی آلاینده را به محیط کمتر می کند. . در این مقاله نشت و ساکن سازی فلزات سنگین وسمی کروم ، وانادیم ، نیکل و روی لجن تصفیه خانه فاضلاب صنعتی نیروگاه حرارتی شهید رجایی قزوین، در مقیاس آزمایشگاهی، توسط و پوزولان و سیمان وماسه و فوق روان کننده مورد بررسی قرار گرفته است. از آزمایشهای شیمیایی و فیزیکی متفاوتی برای ارزیابی وتعیین مؤثر بودن این روش تصفیه استفاده شده است. آزمایشات اندازه گیری رطوبت و تعیین دانسیته خشک و تر، آزمایش NEN7345 (نشت مونولیتیکی استاتیکی)، روی پسماند خام وروی نمونه های تثبیت شده انجام شده است. نمونه های پسماند جامد سازی شده مورد آزمایش مقاومت فشاری(UCS)بیست و هشت روزه،قبل از نشت و نود و دو روزه بعد از آزمایش نشت NEN7345 قرار گرفت. مقاومت نمونه ها در ماتریس سیمان و پوزالان وماسه و فوق روان کننده بعد از آزمایش نشت مونولیتیکی استاتیکی افزایش و در ماتریس سیمان و پوزالان کاهش یافته است.در آزمایش NEN 7345 مکانیزم نشت در کلیه طرح اختلاطها برای 4 فلز مورد مطالعه از نوع شستشوی سطحی بوده تمام فلزات دارای پیوند محکم با محصولات هیدراته داشته و میزان تحرک کم دارند. راندمان تصفیه بر اساس آزمایش NEN 7345 در حدود 99 درصد بوده است. pH محلولها پس ازهر دوره استخراج توده، نشان می دهد افزایش داشته است.

نویسندگان

محسن سعیدی

گروه آب و محیط زیست، دانشکده عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

سبا اولادیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • EPA. (2002) Treatment Techno logies for site clean up : ...
  • Rachana. Malviya and Rubina. Chaudhary. (2006) Factors affecting hazardous waste ...
  • EPA. (1999) Solification / Stabi lization Resource Guide. EPA 542-B- ...
  • Rachuana. Malviya and Rubina chaudhary. (2006) Leaching Behavior and Imm ...
  • Naional Ttechnical In Formation Service U.S. department of commerce Springfield, ...
  • Michael D. LaGrega, Phillip L. Buckinham, Jeffrey C. Evans and ...
  • Barth, E.F., P.Percin, M.M. Arozarena, J.L. Zieleniewski, M.Do sani, H.R.Maxey, ...
  • Naional Ttechnical In Formation Service U.S. department of commerce Springfield, ...
  • Environment Agency, (2005), "EA NEW 7375: 2005". ...
  • نمایش کامل مراجع