تغییرات COD و BOD شیرابه کمپوست عبوری از تیمارهای خاک سیلت لوم- نانو رس مونتموریلونایت (مطالعه موردی:کارخانه کمپوست آق قلا)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 982

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEE07_347

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

گسترش شهرنشینی و صنعتی شدن به ویژه در کشورهای در حال توسعه، سبب انباشت حجمی عظیم از زباله های شهری گردیده است. بررسی حرکت، انتقال، نشر و ترابری آلودگی فاز مایع زباله ها (شیرابه )، از معضلات مهم زیست محیطی بخصوص در دو دهه اخیر می باشد. استفاده از نانوذرات، در زمینه ی تصفیه ی آب، با توجه به سطح ویژه و واکنش پذیری بالا و نامنظمی مناطق سطحی نانوذرات به شدت ظرفیت جذب این مواد جاذب را افزایش می دهد. در این تحقیق اثر افزودن نانو رس بر BOD وCOD زهاب خروجی از خاک سیلتی لومی کارخانه کمپوست آق قلا بررسی گردید. بدین منظور خاک منطقه، پس از برداشت و انتقال به آزمایشگاه هوا خشک، کوبیده و از الک دو میلیمتری عبور داده شده و ویژگیهای اولیه خاک شامل برخی از خصوصیات شیمیایی و فیزیکی خاک اندازه گیری شد. برای آلوده سازی محیط متخلخل خاک قیف هایی تهیه و محیط داخلی آنها با کاغذ صافی شماره40 به عنوان فیلتر پوشش داده شد. خاکها در حجم 200 گرمی با درصد های وزنی 0،1،4،5،7 نانو پودر رس مونتموریلونایت بطور کاملا همگن مخلوط و در سه تکرار و به قیف ها منتقل شد. آلاینده مورد استفاده شیرابه فاضلاب نیمه تصفیه شده کمپوست زباله شهری کارخانه آق قلا بود، که به میزان 3 حجم منفذی به محیط خاک منتقل گردید. به هر بخش افزوده شده 24 ساعت زمان داده شد تا با مخلوط خاک-نانورس واکنش دهد و زهاب خروجی از انتهای قیف ها جمع آوری شد. بررسی BOD و COD زهاب خروجی نشان داد، با افزایش میزان نانو رس تیمارهای خاک،BOD و COD به طور معنی داری کاهش یافت، لیکن در هر دو پارامتر بدلیل بالا بودن بار آلودگی شیرابه اعمال شده و بالا بودن این دو پارامتر، حتی در بیشترین تیمار، به عدد استاندارد برای ورود به محیط پذیرنده نرسیده است. لیکن بدلیل کاهش چشمگیر هز دوپارامتر در زه آب خروجی، ممکن است بتوان از نانورسها به عنوان یک روش پیش تصفیه یا روش تصفیه تکمیلی استفاده کرد.

نویسندگان

تینا مزینانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه آلودگی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

لعبت تقوی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سهیلا ابراهیمی

استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :