بررسی کارایی فرآیندهای پیش تصفیه و همچنین غشاءهای پلی آمیدی سیستم RO برای کاهش EC در تأسیسات آب شهر هندیجان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 614

فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEE08_205

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395

چکیده مقاله:

سیستم اسمز معکوس RO جداسازی یون های حل شده و مولکول های کوچک آلوده کننده ی آب به وسیله ی غشاها می باشد. پیش تصفیه ی آب نیز برای تغذیه ی ممبران ها و حذف جامدات معلق در آببوده کهباعث کاهش شاخص گرفتگی SDI و افزایش راندمان این واحدها می گردد.جریان ورودیسیستمROتأسیسات آب هندیجان از رودخانهی زهره، پس از انجام عملیات تصفیه فیزیکی و شیمیایی تأمین می گردد. سیستم پیش تصفیه تکمیلی، شامل فیلترهای کربن فعال و افزودن ماده گندزدای سدیممتابی سولفیت می باشد. با استفاده از نتایچ حاصل از آنالیز کمی و کیفی نمونه آب استحصالی از آبگیر ، ورودی به غشاء RO و خروجی از آن ، کارایی سیستمهای پیش تصفیه ، میزان SDIو همچنین عملکرد غشاهایپلی آمیدیRO در جهت کاهش EC و برخی پارامترهای کیفی مهم در این تأسیسات بررسی گردید. نتایج به دست آمده، نشان دادکه میزان SDIبرای آب خروجی از مرحله پیش تصفیه برای ورود به غشاها در بازه زمانی مورد تحقیق بین 7/2 تا 2/3 بوده که این میزان کمتر از حد مجاز اعلام شده (SDI کمتراز 5 ) بوده و این امر نشان از عملکرد مناسب سیستم پیش تصفیه تأسیسات مورد نظر میباشد. سیستم غشاهای RO نیز از کارایی قابل قبولی برخوردار بود. کاهش حدود 96 درصدی مقادیر EC و TOC آب تصفیه شده نسبت به آب ورودی به غشاها و نیز تحویل آب بدون کلیفرم پس از عبور از غشاها نشان دهنده این امر می-باشد. با توجه به متغیر بودن برخی از پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب رودخانه زهره در طول سال پیشنهاد می-گردد تحقیق جامع و کاملی در بازه زمانی مناسبتر صورت پذیرد.همچنین تحقیقی در خصوص راههای افزایش طول عمر غشاها و همچنین بحث نحوه شستشوی مناسب غشاهای یاد شده برای بررسی و ارائه راهکارهای مطلوب اقزایش کارایی این سیستمها پیشنهاد می گردد.

نویسندگان

نعمت اله عیسی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست -آب و فاضلاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ، کارشناس ارشد مطالعات دفتر فنی شرکت آبفا خوزستان

عبدالکاظم نیسی

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز

رضا جلیل زاده

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :