بیماریهای آب زاد در زمان بروز بلایای طبیعی و راههای کنترل آنها

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 372

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEPA01_001

تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1396

چکیده مقاله:

یک بلای طبیعی را می توان بشکل نتیجه یک فروپاشی اکولوژیکی گسترده در ارتباط بین انسان ها و محیط زیست شان تعریف نمود که اغلب نیازمند کمک رسانی در حد ملی و بین المللی است. اپیدمی های ناشی از بیماریهای واگیر دار از جمله بیماریهای آبزاد از جمله پیامدهای وقوع بلایای طبیعی است. چنانچه شیوع بیماریهای اسهالی بیش از 17000مورد پس از سیل سال 2004 در بنگلادش، وقوع اسهال در 80% ساکنین تون کلانگ در استان آسه در اندونزی پس از سونامی 2004 ، شیوع اسهال در 1800 نفر از ساکنین مظفر آباد در پاکستان پس از زلزله ، شیوع وبا و سالمونلا در نجات یافتگان هاریکان های آلیسون و کاترینا در آمریکا ، مرگ و میر 25% زنان باردار نجات یافته ازبلایای طبیعی در اثر هپاتیت E و شیوع لپتوسپیروز در تایوان و چین بواسطه طوفان و همچنین پس از سیل بمبیی در سال 2000 در هندوستان نمونه هایی از آنهاست. مقاله پیشرو پژوهشی است مروری که هدف آن معرفی مهمترین بیماریهای آبزاد ناشی از بلایای طبیعی است. که در نهایت ضمن تاکید بر تامین آب بهداشتی بعنوان مهمترین اقدام کنترلی موثر در جلوگیری و کاهش ریسک شیوع این بیماریها در میان بلادیده گان راهکارهایی در جهت جلوگیری از بروز آنها ارایه می دهد.

نویسندگان

احسان طالبی

دانشجوی دکتری محیط زیست - آلودگی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران- و کارشناس آموزش HSE مرکز آموزش HSE پدافند غیر عامل و مدیریت بحران سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس