بررسی عددی تاثیر رطوبت بتن در مقادیر فشار و دما در نمونه های استوانه ای تحت حرارت شبیه سازی راکتورهای اتمی با در نظر گرفتن اندرکنش رطوبت وحرارت جهت طراحی و بهسازی سازه

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,524

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CESCM05_103

تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1393

چکیده مقاله:

راکتورهای اتمی سازه هایی هستند که تحت فشار ودمای بسیار زیادی قرار دارند لذا برای طراحی وهمچنین ترمیم یا بهسازی این قبیل سازه ها باید جریان رطوبت وحرارت که عامل ایجاد گرادیان های حرارتی و رطوبتی هستند دقیقا مورد توجه قرار گیرند، سازه های بتنی همواره در شرایط تهاجم آب های املاح دار، فرسایش ناشی از جریان شدید آب و گرادیان حرارتی بالا قرار دارند. بدین علت بتن این سازه ها تحت تهاجم سولفات ها و اختلاف حرارتی شدید قرار گرفته و خوردگی آرماتورها و افزایش حجم آنها باعث ترک خوردگی و ازهم پاشیدگی بتن می گردد. این آسیب دیدگی ها باعث آسیب های ناخواسته در خواص مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی بتن گردیده و معمولاً با متلاشی شدن اجزای بتن همراه می باشد. تهاجم یونها، نفوذ عوامل خورنده و کلا ایجاد آسیب در داخل بتن توسط عوامل خارجی عموما به نحوه انتقال و با انتشار این عوامل در داخل بتن وابسته است که مستقیما متاثر از شرایط فیزیکی موجود در داخل شبکه منافذ بتن نظیر نحوه انتشار دما و رطوبت می باشد. از سوی دیگر جریان و توزیع رطوبت منفذی و حرارت در بتن مستقل از هم نبوده و بر مبنای مشاهدات صورت گرفته کاملا به یکدیگر وابسته هستند بعبارت دیگر برای برآورد و تخمین توزیع رطوبت و حرارت در بتن نیاز به تحلیل این دو جریان بطور همزمان می باشد، با توجه به اهمیت موضوع در این مقاله با استفاده از روش اجزای محدود جریان همزمان رطوبت و حرارت در بتن آنالیز شده است. برای این منظور پس از حل معادلات حاکم بر جریان همزمان رطوبت و حرارت در بتن برنامه تحلیل جریان در محیط MATLAB نوشته شده است. نتایج آنالیز عددی با داده های آزمایشگاهی مقایسه شده که بیانگر انطباق مناسب این دو می باشد. رطوبت در بتن به عنوان یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار در انتقال رطوبت و حرارت به شمار می رود. در این مقاله نمونه های بتنی گوناگون با رطوبت نسبی مختلف تحت گرادیان های مختلف مورد آنالیز عددی قرار گرفتند.

نویسندگان

وحید صداقت

کارشناس ارشد مهندسی سازه از دانشگاه زنجان

عباس نعمتی

کارشناسی ارشد خاک و پی از دانشگاه گیلان

ابراهیم ربیع پور

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه چالوس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • و 4 اردیبهشت ماه1393، جهاد دانشگاهی استان کرمان ...
  • [1] Bazant , Z.P. Pore pressure and drying of concrete ...
  • Jensen, B.M. The effect of temperature on the thermal dilatation ...
  • Iglesias H. A. and Chirife J. Handbook of food isotherms: ...
  • نمایش کامل مراجع