تاثیر نحوه انتخاب پارامترهای تاثیرگذار بر رتبه بندی آنها با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی مطالعه موردی; پارامترهای تاثیرگذار در انتخاب روش حفاری تونلهای شهری

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 474

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEUCONF04_221

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

در این مقاله، سعی بر آن بوده تا بررسی کنیم که انتخاب پارامترهای تاثیرگذار بر انتخاب روش حفاری تونلها به چه میزان اثربخش است. در حین مطالعه و پژوهش دربارهای این عوامل دو پرسشنامه طراحی گردید که در اختیار افراد خبره قرار گرفت پرسشنامه اول شامل 6 پارامتر تاثیرگذار و پرسشنامه دوم شامل 6 پارامتر تاثیرگذار پرسشنامه اول بهعلاوه 1 پارامتر اضافهتر بود. پس از تحلیل بررسی پرسشنامهها نتایج جالبی در پیش روی ما قرار گرفت و نشان داد که یک پارامتر تا چه میزان میتواندنتایج را تغییر دهد.برای شناسایی این پارامترها، پس از بررسی مطالعات پیشین و شناسایی انواع روشهای حفاری تونل، به شناسایی عوامل تاثیرگذار بر انتخاب روش حفر تونل پرداختهایم. پس از بررسی، 7 عامل بهعنوانپارامترهای تاثیرگذار بر انتخاب روش حفر تونل شناسایی گردید، این عوامل عبارتاند از: ا-نوع زمین ب- مشکل آب زیرزمینی ج-انعطافپذیرید-میزان خطر در حین اجرا ه-نیاز به تجهیزات تخصصی و-سرعت اجرا ز- میزان هزینه در گام بعدی با استفاده از طراحی 2 پرسشنامه مقایسات زوجی کردیم. این دو پرسشنامه یکی شامل 6 پارامتر و دیگری شامل 7 پارامتر بود. درزمانی که اقدام به جمعآوری نظرات افراد خبره درزمینه ଉԹ طراحی و اجرای تونل کردیم، ابتدا پرسشنامه 6 پارامتری و سپس پرسشنامه 7 پارامتری را به افرادمیدادیم. تفاوت دو پرسشنامه پارامتر میزان هزینه بود. بعد از تکمیل پرسشنامهها و جمعآوری اطلاعات نوبت تحلیل اطلاعات میباشد. نتایج حاصل از تحلیلهای انجامشده نشان داد، این پارامترمتفاوت کلیه نتایج را تحت تاثیر قرار میدهد، بهطوریکه درنهایت رتبهبندی پارامترها کاملا متفاوت گردید. نتایج این بررسی دلایل ایجاد این میزان از تفاوت در دو بررسی به شکل مقاله حاضردرامده است که با مراجعه به آن میتوانید آنها را موردبررسی قرار دهید.

کلیدواژه ها:

حفاری تونل/AHP/نحوه انتخاب پارامترهای تاثیرگذار

نویسندگان

پیمان پالیزگیر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران - مدیریت ساخت، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

حسن ذوقی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

روح اله پروانه خواه طهران

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • یزدی‌ها، الف، داودپور، ز، 1395، "بررسی میزان تاب آوری ساختار ... [مقاله کنفرانسی]
  • روزی خواه، م، (1385)، " فرایند گزینش ماشین حفاری مناسب ...
  • شریفان، ع؛ و میری، م.(1390)، " فرهنگ و دانش پدافند ...
  • قدسی پور، ح. (1381). «فرآیند تحلیل سلسله مراتبی داده ها ...
  • رهگذر، ن؛ و سروقد مقدم، ع. (1390)، "روش‌های بهینه سازی ...
  • پالیزگیر، پیمان و ذوقی، حسن. (1395)، "رتبه‌بندی پارامترهای تاثیرگذار بر ...
  • Hwang, C., Yoon, K., (1981). Multiple Attribute decision making:A state ...
  • Ozemoy, V., (1987). A framework for choosing the most appropriate ...
  • Ozemoy, V., (1992). Choosing the 'best' multiple criteria decision -mking ...
  • Hobbs, B., (1986). What can we learn from experiments in ...
  • نمایش کامل مراجع