بررسی مکانیسم فرآیند تشویه سولفاتی کنسانتره سولفیدی مس (کالکوپیریت)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,248

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHCONF01_006

تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394

دریافت فایلهای پیوست مقاله

جهت دریافت فایل های پیوست این مقاله بایستی عضو سیویلیکا شوید. چنانچه عضو سیویلیکا هستید لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید تا بتوانید فایل ها را مشاهده و دریافت نمایید.

چکیده مقاله:

[توضیح سیویلیکا: قسمت معادلات مقاله درج نشده است]
هدف از این پژوهش، تعیین مکانیسم فرآیند تشویه سولفاتی کنسانتره سولفیدی مس، به منظور بررسی امکان سنجی استفاده از این روش برای بازیابی مس است. از این رو ابتدا کنسانتره کالکوپیریتی مس سرچشمه از لحاظ شیمیایی و ساختار کانی شناسی، شناسایی شد. سپس تحت آنالیز حرارتی (TGA(Thermogravimetric Analysis و (DSC(Differential Scanning Calorimetry به صورت غیر همدما، به منظور تعیین دمای مناسب برای تولید بیشترین مقدار ترکیبات مس محلول در آب، قرار گرفت. پس از آن در دمای بدست آمده، در زمان های مختلف عمل تشویه بر روی کننسانتره انجام، و برای بررسی تغییرات فازها و چگونگی انجام واکنش ها، نمونه تحت آنالیز XRD قرار گرفت. نتایج تحلیل آنالیز حرارتی نشان داد که فرآیند تشویه شامل دو بخش اکسیداسیون سولفیدها در دمای زیر ۵۳۰°C و تفکیک سولفات ها و اکسی سولفات ها در دماهای بالاتر از آن است. همچنین نتایج تشویه در دمای ثابت (دمای ۵۵۰°C) و در زمان های متفاوت، نشان داد که پس از ۶۰ دقیقه تشویه، می توان بیشتر آهن موجود در کنسانتره را به اکسید آهن نامحلول، تبدیل کرد، در حالی که بخشی از مس به اکسید، و بخش دیگر آن به سولفات تبدیل شد. در شرایط ذکر شده حدود ۳۰ درصد از گوگرد اولیه به شکل سولفات در کنسانتره تثبیت شد. بنابراین با انتخاب شرایط مناسب می توان مقدار قابل توجهی از گوگرد اولیه را به صورت سولفات در کنسانتره نگه داشت و به این طریق مانع از خروج (SO(۲ به محیط و در نتیجه کمک موثری به بهداشت محیط زیست کرد.

نویسندگان

حسن ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

شهرام دانش پژوه

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی دانشگاه کاشان

محمدمهدی افصحی

استادیار بخش مهندسی شیمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدرضا مزدیان فرد

استادیار بخش مهندسی شیمی دانشگاه کاشان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Zivkovic', Z.D. and Mitevska, N. and Savovic', V. (1996), "Kinetics ...
  • Prasad, S. and Pandey, B. (1998), ":Altermative Processes for Treatment ...
  • Sokic, M. and Ilic', I. and Zivkovic', _ and Vuckovic', ...
  • Mitovski, A. and Strbac, N. (2014), "Thermodynamic and Kinetic Analysis ...
  • نمایش کامل مراجع