تعیین تعداد واحدهای جریانی در یک مخزن کربناته با استفاده از مفهوم شاخص منطقه جریانی و روش پلات اصلاح شده لورنز (در سازند سروک)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 858

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHCONF01_031

تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394

چکیده مقاله:

یکی از روش های تخمین تراوایی استفاده از مفهوم واحدهای جریانی هیدرولیکی است. یک واحد جریانی، حجمی از سنگ مخزن است که به طور عمودی و جانبی پیوسته و قابل پیش بینی بوده و خصوصیات زمین شناسی و پتروفیزیکی تأثیر گذار بر روی جریان سیال در درون آن ثابت است و به طور مشخص از سایر حجم های سنگ متفاوت می باشد. هدف از بررسی ویژگی های مخزنی، مشخص کردن توزیع فضایی شاخص های پتروفیزیکی مانند، تخلخل، تراوایی و اشباع شدگی است. روابط تخلخل- تراوایی می تواند در چارچوب واحدهای جریان هیدرولیکی به منظور تعیین سنگ های مخزنی ناهمگن به کار گرفته شود. در این پروژه از روش های شاخص منطقه جریانی (آنالیز احتمال نرمال، آنالیز هیستوگرام) و روش نمودار اصلاح شده لورنز جهت معین کردن تعداد واحدهای جریان استفاده شده است. در این پروژه با توجه به نتایج، نشان داده شده است که روش آنالیز هیستوگرام دارای محدودیت های ذاتی می باشد. در این روش جدایش توزیع های روی هم افتاده مشکل می باشد و عملاً در بسیاری از موارد بخاطر مشکل بودن تشخیص پراکندگی منطقه های حد واسط، این روش کاربردی ندارد. اما روش استفاده از نمودار اصلاح شده لورنز ساده ترین روش برای تعیین حداقل تعداد واحدهای جریان می باشد. در این پروژه تعداد واحدهای جریان در دو روش نمودار اصلاح شده لورنز و روش پلات احتمال نرمال تعداد 6 واحد جریان نشان داده است. هر چند که اگر تفاوتی در تعیین تعداد واحدهای جریان در این دو روش مشاهده شود، امری بدیع می باشد، زیرا اساس تعیین تعداد واحدهای جریان در این دو روش با هم متفاوت می باشد، که پس از تعیین تعداد واحدهای جریان مخزن می توان تراوایی جدید را در چاه و در ادامه تراوایی را در چاه های فاقد مغزه محاسبه نمود.

کلیدواژه ها:

تراوایی ، واحدهای جریان هیدرولیکی مخزن ، شاخص منطقه جریانی ، آنالیز احتمال نرمال ، آنالیز هیستوگرام ، آنالیز نمودار اصلاح شده لورنز

نویسندگان

احسان جعفربیگی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه، گروه مهندسی نفت، امیدیه، ایران

حکیمه امامی پور

استادیار، دانشکده منابع طبیعی، گروه محیط زیست، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • قاسم العسکری، م، بیگی، _ 1393، تعیین تراوایی با استفاده ...
  • Kozeny, j..1927, Uber Kapillare Leitung Des Wassers Im Boden, S ...
  • Carmen, P.C., 1937. Fluid Flow through Granular Bed, Trans. AIChE, ...
  • Amaefule, Jude O., et al. "Enhanced reservoir description: using core ...
  • Davies, D. K., and R. K. Vessell. " Identification and ...
  • Abbaszadeh, Maghsood, Hikari Fuji, and Fujio Fujimoto. "Permeability prediction by ...
  • Martin, Alden J. Jeff, Stephen T. Solomon, and Dan J. ...
  • Gunter, G.W. et al., 1997. Early determination of reservoir flow ...
  • Chopra, A.K. et al., 1998. Development of Reservoir Description To ...
  • Gomes, J.S., Riberio, M.T., Strohmenger, C.J., Negahban, S., Kalam, M.Z., ...
  • نمایش کامل مراجع