بررسی اثرات آنتی باکتریال عصاره متانولی گیاه Moringa oleifera

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 679

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHCONF03_203

تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1395

چکیده مقاله:

گیاه گز روغنی با نام علمی Moringa oleifera یک درخت گرمسیری متعلق به خانواده مورینگاسه می باشد که دارای 14 گونه است ]1[. رقم دیگر این گیاه در جنوب ایران به نام گز روغنی مشهور است، که به عنوان مهمترین منعقد کننده طبیعی دنیا شناخته شده است. دارای خاصیت تصفیه آب و ضد میکروبی می باشد ]2[. برگ های این درخت سرشار از ویتامین های A ، B و C، مواد معدنی و پروتئین ها می باشد ]3[. این گیاه سرشار از کلسیم و آهن بوده و در فیلیپین جهت درمان کم خونی تجویز می شود و روغن بذر آن دارای 73 درصد اولئیک اسید بوده و جهت پخت و پز استفاده می گردد ]4[. گیاه M. oleifera به دلیل داشتن پلی فنول ها دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی می باشد ]5[. هدف از این مطالعه اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی گیاه M. oleifera (تکثیر یافته از طریق کشت درون شیشه ای) به روش های انتشار از روش دیسک پلیت (Disk -plate method) به روش و تعیین قطر هاله مهار رشد می باشد. مطالعات انجام گرفته نشان داد عصاره متانولی گیاه گز روغنی دارای فعالیت آنتی میکروبی خوبی در مقابل میکرو ارگانیسم های Escherichia coli (16 mm)، Staphylococcus aureus (19 mm)، Pseudomonas aeruginosa (14 mm) و همچنین سویه Bacillus subtilis (10mm) می باشد.

نویسندگان

آسیه اسحاق زاده تربتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزشی فیتوشیمی و شیمی فناوری اسانس، دانشکده شیمی دارویی، واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محبوبه طاهرخانی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، دانشکده علوم پایه، گروه شیمی، تاکستان، ایران

ستاره حقیقت

استادیار،گروه آموزشی میکروبیولوژی، دانشکده علوم فناوری های نوین، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عظیمی، ع.ا، و زمان زاده، م.ز. (1383). تصفیه آب‌های سطحی ...
  • Bina, B., Shasavani, A., Asghare, G. and Hasanzade, A. (2007), ...
  • Anwar, F., Latif, S., Ashraf, M. and Gilani, A.H. (2007). ...
  • Mukunzi, D., Ns or-Atindana, J., Xiaoming, Z., Gahungu, A., Karangwa, ...
  • Fahey, J.W. (2005). "Moringa oleifera: A Review of the Medical ...
  • نمایش کامل مراجع