توسعه مدل یک پارچه تدوین استراتژی منابع انسانی (مطالعه موردی: شرکت مپنا)

سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 10,957

فایل این مقاله در 77 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHRD01_002

تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1385

چکیده مقاله:

استراتژی منابع انسانی هم در عرصه نظری و هم به ویژه در عرصه کاربردی، دانشی جوان است که پیدایش اوین تئوری ها و الگوهای مربوط به تدوین آن، کمتر به از دو دهه پیش باز می گردد . با این حال این الگو در کشورمان هنوز به وضوح تدوین نگردیده اند و در پهنه کاربردی نیز تاکنون در سازمان ها به کار گرفته نشده اند، ولی با عنایت به لزوم یکپارچگی زیر سیستم های منابع انسانی و هماهنگی آنها با سایر سیستم های موجود در سازمان و استراتژی سازمان ضرورت رویکرد استراتژیک منابع انسانی ، آشکار است. اولین مدل تدوین استراتژی منابع انسانی، به شیوه ای مشابه با الگوهای رایج تدوین «استراتژی سازمان» در سال 1984 توسط دانشگاه هاروارد ارائه گردید. از سال 1987 مدل هایی ارائه شدند که مبتنی بر عوامل ویژه مدیریت منابع انسانی بودند. تا اینکه در سال 2000 «پیتر بامبر گر و لن مشولم» با معرفی و تبیین مدل «نگرش یکپارچه» تحول جدیدی را بر منبای منطقه پژوهش ترکیبی در دو جنبه ذیل بنا نمودند: الف) از ترکیب دو طیف «کنترل بازده / فرایند» و «توجه به بازار کار داخلی/ خارجی» چهارگونه استراتژیک را ارائه نمودند که متناظر با چهارگزینه گزینه ای که قبلا در الگوهای اثر بخشی «هال» ساختار سازمانی «دفت». رهبری وضعی «هرسی و بلانچارد» . استراتژی فرهنگی «دنیسون و میشرا» وحتی به نوعی دیگر ، در الگوهای استراتژی سازمانی «دیوید» ارائه شده بود. ب) با ترکیب مفاهیم نگرش «عقلایی» یا منطقی «طبیعی» یا واقعی. استفاده ازنقاط مرجع استراتژیک (SRPs) را برای تدوین استراتژی منابع انسانی پیشنهاد کردند.

کلیدواژه ها:

استراتژی (Strategy) ، تدوین استراتژی (Strategy Formulation) ، استراتژی منابع انسانی (Human Resource Strategy) ، مدیریت استراتژیک منابع انسانی (Strategic Human Resource Managment ) ، نقاط مرجع استراتژیک (Strategic Reference points (SRPs( ، کنترل (Control) ، بازار کار (Labor Marker) ، پیمانکاران نیروی انسانی Professional Employee Organization (PEO) ، استفاده از منابع خارج سازمان (Outsouricing)

نویسندگان

سیدمحمد اعرابی

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی

محمدهادی مورعی

مدیر تحول سازمانی گروه صنعتی سدید، مشاور و کارشناسی ارشد مدیریت استرا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • طراحی و تدوین: محمدهادی مورعی _ دی 1381 ...
  • اختلاف واقعی نظر و سلیقه، میان پاسخ‌دهندگن ...
  • نارسابودن پرسش‌ها و گزینه‌های مربوطه برای انتقال مفهوم به پاسخ‌دهنده ...
  • عدم توجه دقیق پاسخ‌دهنده به پرسش‌هاو گزینه‌های مربوطه، و یا ...
  • باتوجه‌به میانگین پاسخ‌هاوفاصله‌پاسخ قبلی شماازاین میانگین، در صورتی‌که مایلید پاسخ ...
  • در صورت نداشتن نظر خاصی، از درج هر عددی در ...
  • لزومی به ارائه پاسخ مجدد به تمامی پرسش‌ها نمی‌باشد، بنابراین ...
  • نمایش کامل مراجع