ارتقای مدیریت دانش پیمانکاران ایرانی صنایع نفت و گاز مطالعه موردی: ارایه یک مدل اجرایی برای ارتقای کیفی شرکت پیمانکار عمومی، پتروپارس

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,427

فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHRD02_018

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1385

چکیده مقاله:

با توجه به وضعیت ویژه ایران از لحاظ منابع سرشار (از جمله انرژی) موقعیت جغرافیایی مناسب، جمعیت جوان و ... در دهه اخیر شاهد اجرای پروژه های عظیم در بخش های مختلف صنعت نفت و گاز کشور بوده ایم. بررسی و ارتقای این طرح ها و پروژه های کلان در زمینه های مختلف انرژی و صنایع بالادستی آن ضروری به نظر می رسد. برای اجرای طرح ها و پروژه هایی از این قبیل به تشکیل شرکت های پیمانکار عمومی GC (General Contractor) نیازز داریم. GC، پیمانکاری است که مسوول آماده سازی هماهنگی و تکمیل تمامی کارهای یک پروژه است . پیمانکاران عمومی مسوولیت کامل پروژه های زیر بنایی را به عهده گرفته و تمامی نیازمندی های یک پروژه را به انحنای مختال فبرآورده می سازند و در حقیقت گره انتهایی شبکه ای از شرکت های مختلف مهندسیی و تامین و ساخت است که به همراه هم یک پروژه را پیش می برد. هنگامی که ابعاد یک پروژه بسیار بزرگ می شود، بدین ترتیب ریسک چنین پروژه هایی بالا خواهد رفت. با توجهبه ماهیت و ذات شرکت های پیمانکار عمومی و به دلیل فرایندهای کلان حاکم بر آن ها به سازماندهی منسجم و کارا برای رسیدن به مدیریتی اثر بخش نیاز دارند. این سیسیتم، سیستمی است که بتواند از پس حجم، گستردگی، پیچیدگی و نظم طلبی مورد نیاز شرکتهای GC و پروژه ها برآیند، برای رفع این نیاز، مهم ترین ابزار و سلاح GCها تجربه و دانش آنهاست. نیاززهای اموزشی GCها به طور کامل در قالب نظام های آموزشی کشور نمی گنجد، لزوم یک نظام ویژه آموزشی برای GCها احساس می گردد. بدین ترتیب GCها سازمان هایی دانش مدار (Knowledge-base) هستند که برای بقا و ماندگاری در بازار جهانی بایستی به سوی تبدیل به یک سازمان دانش آفرین (Knowledge-Creating Organization) حرکت کنند، که درآن خلق دانش و آگاهی های جدید، ابداع ها و ابتکارها یک کار تخصصی و اختصاصی نیست، بلکه نوعی رفتار همگانی است تا بدین وسیله بتواند به درستی سلاح برنده خویش، دانش و تجربیات حاصل از اجرای پروژه ها را نگهداری، توسعه و در سطح شرکت فراگیر نمایند. با توجه به اینکه پیمانکاران ایرانی بایستی با شرکت ها یمعتبر خارجی و با سابقه در صنعت نقفت و گاز رقابت نمایند. بررسی و بازنگری مجدد فرایندها و ارتقای کیفی سطح پیمانکاران ایرانی ضروری وحیاتی به نظر می رسد. در این مقاله ضمن برسی روش های توسعه منابع انسانی کمپانی های بزرگ نفتی جهان، به عنوان مطالعه موردی Case Study مدل اجرایی مبتنی بر مدیریت دانش، در دو سطح ملی و موسسه ای برای شرکت پتروپارس به عنوان یک پیمانکار عمومی در صنایع نفت و گاز کشور ارایه شده است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

علی یدقار

عضو هیات علمی دانشگاه تهران، مدیر توسعه بازار شرکت پتروپارس، کارشناس

مسعود تدین

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، سرپرست برنامه ریزی و کنترل پروژه شرکت پترو

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :