نگاهی به توان بافتهای فرسوده برای تحقق اهداف جهاد اقتصادی در بخش مسکن و اشتغال با تکیه بر نقش شهر داریها (چالشهاو راهکارها)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,172

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIESAEJM01_047

تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1391

چکیده مقاله:

روح جهاد اقتصادی، پیشرفت و ترقی و عدالت است و فضای تلاش همگانی را در کشور می طلبد در زمانی که دولت هدف ایجاد دو میلیون و 500 هزار شغل در سال جاری را برای خود تعیین کردهاست، به این معناست که تحقق این هدف می تواند بسیاری از شاخصهای اقتصادی را بهبود ببخشد در حال حاضر بخش مسکن در مقایسه با 10 بخش مهم اقتصادی، این قابلیت را دارد که با کمترین میزان سرمایه گذاری، بیشترین سهم را در ایجاد شغل داشته باشد ومیتوان گفت که با رونق این بخش، گام مؤثری برای تقسیم درآمد در سطح جامعه اتفاق خواهد افتاد و به ازای اشتغالی که در این بخش به خصوص برای افراد غیر ماهر ایجاد میشود، توزیع درآمد در سطح کشور بهبود می یابد. نوسازی بافتهای فرسوده به معنی بکارگیری توانهای بالقوه و بالفعل موجود در برنامه ریزی های شهری ،تلاش در جهت ایجاد تعادل در نحوه توزیع کیفی و کمی جمعیت ، هماهنگی میان بنیان های زندگی اجتماعی و گریز از فقر شهری و در نهایت استفاده از مشارکت و پویش اجتماعی مردم است فرایند احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده شهری ، چندوجهی بوده و دارای تولیدات و محصولات گوناگونی است از جمله تولیدات آن میتوان از تولید واحدهای مسکونی، ایجاد اشتغال ، افزایش سرمایه خانوارها ،... و در انتها، جمعیت پذیری نام برداما این ظرفیتها تا کنون بدلایل متعدد مورد استفاده قرار نگرفته که مهمترین آن جدی نگرفتن مشارکت مردم ونقش شهرداری ها ونگاه دولت محور به مقوله نوسازی بافتهای فرسوده بوده است .با چرخش در سیاست ها ، تغییر نگرش ، ورفع موانع نوسازی در این بافتها میتوان در راستای ایجاد اشتغال پایدار وتولید مسکن از ظرفیت بالای این بافتها نهایت استفاده را نمود وشاید در حیطه شهر سازی تنها عرصه ای که توان متبلور کردن جهاد اقتصادی را به معنای کامل داشته باشد ، بافتهای فرسوده ونوسازی آن است. در این مقاله سعی بر آن است که با شناخت جایگاه بخش مسکن در ایجاد اشتغال ،توان بافتهای فرسوده در راستای تحقق اهداف جهاد اقتصادی و همچنین نقش شهرداری ها را در دستیابی به این اهداف مورد بررسی و در انتها موانع موجود در نوسازی بافتهای فرسوده را شناسایی وراهکارهایی برای رفع این موا نع ارائه گردد.

کلیدواژه ها:

، 1- جهاد اقتصادی 2- اشتغال 3- مسکن 4- بافت های فرسوده 5- مدیریت شهری (شهرداریها)

نویسندگان

رضا حسینی باب اناری

کارشناس ارشد شهرسازی، اداره حسابرسی شهرداری شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پوراحمد: احمد - شماعی علی(1383)تحلیلی بر سیاست ها و برنامه ...
  • - سید بکائی: سید جواد(1383): شناخت وتحلیل نقش عنصر مشارکت ...
  • مهدیزاده: جواد 1385 برنامه ریزی راهبردی توسعه شهری(تجربیات اخیر جهانی ...
  • - مهندسین مشاور شهرو خانه (1387)مطالعات بازنگری طرح تفصیلی شیراز، ...
  • - طاهر خانی :محمد (1385)فصلنامه انبوه سازی مسکن، سال پنجم، ...
  • - پوراحمد: احمد، شماعی: علی(1383) تحلیلی بر سیاست ها و ...
  • - کمانرودی: موسی(1386) تعاریف فرسودگی و نظام مداخله، فصلنامه اندیشه ...
  • - حائری: محمدرضا(1386) اگر مدیریت شهری نخواهد بداند، فصلنامه اندیشه ...
  • - اکبرپور سراسکانرود:محمد (387 1) ارزیابی نوسازی و بهسازی مشارکتی ...
  • نمایش کامل مراجع