بررسی لزوم استفاده از انواع ماده زیستی بهبود دهنده خمیر مایه و عدم استفاده از ماده شیمیایی جوش شیرین در محصولات نانی استان گیلان در سال 89

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,127

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIFBCSERP01_015

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1392

چکیده مقاله:

به دلیل اهمیت مصرف کمی و کیفی محصولات نانی در رژیم غذایی و ارتقای کیفی محصولات، در این مقاله به تحقیق در مورد ماده زیستی خمیر مایه نان (سلولهای مخمر ساکارومیسس سرویزیه) فوائد و اهمیت استفاده و بیان مضرات ماده شیمیایی جوش شیرین برای انسان پرداخته و با آمار دقیق از محصولات نانی استان گیلان در سال 89 که در آزمایشگاه کنترلی غذا و دارو گیلان انجام شده به بررسی ارتقای کیفی محصولات نانی با جایگزینی کامل مخمر نان به جای جوش شیرین پرداخته شده است. خمیر مایه در واقع توده سلولهای مخمر بوده که زنده هستند و بطور صنعتی و به دو حالت خمیر مایه تر و خشک تولید می شوند. آنها مواد نشاسته ای نان را به مواد قندی ساده تر تبدیل می کنند و در نتیجه گاز CO2 تولید نموده و سبب تخلخل و بهبود ساختمان و ترکیب خمیر می شوند. متاسفانه در برخی از موارد به دلیل عدم آشنایی به مضرات جوش شیرین، در پخت نان از این ماده استفاده می گردد. تعداد 342 نمونه از محصولات نانی در سال 89 (بربری 182 نمونه- لواش 106 نمونه - تافتون 14 نمونه و بقیه نانها 40 نمونه) بررسی شده که 65/9 درصد از نانهای بربری و 70/8 درصد از نانهای لواش و 42/9 درصد از نانهای تافتون از ماده زیستی خمیر مایه استفاده کرده و در بقیه موارد متاسفانه جوش شیرین بکار رفته بود.

نویسندگان

عباس نعیمی کرارودی

کارشناس آزمایشگاه مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیل

جواد محمدزاده

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان

فرید خلیلی

ریاست آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :