سال انتشار: ۱۳۹۱
محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
کد COI مقاله: CIGS12_0703
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۲۹۱.۰۹ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۶ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای ۶ صفحه است در اختیار داشته باشید.
قیمت این مقاله : ۳,۰۰۰ تومان
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:مشخصات نویسندگان مقاله بررسی اجزاء مقاومت بیماری زنگ قهوه ای در لاین های امید بخش گندم مربوط به اقلیم های گرم و خشک جنوب و مرطوب شمال
مانیا فرید - دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه اصلاح نباتات، کرج، ا یرانفرزاد افشاری - موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج
منوچهر خدارحمی - موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج
محسن محمدی - موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج
چکیده مقاله:
زنگ قهوه ای یا زنگ برگ با عامل قارچی Puccinia triticina یکی از مخرب ترین بیماری های قارچی گندم در سطح جهان است که هر ساله باعث خسارت چشمگیر و کاهش عملکرد گندم در بسیاری از مناطق کشور می شود، تولید ارقام مقاوم یکی از کاراترین و اقتصادی ترین روشهای کنترل این بیماری می باشد. در این پژوهش به منظور ارزیابی مقاومت به زنگ قهوه ای، جدایه زنگ قهوه ای گرگان روی 42 لاین پیشرفته گندم مربوط به 2 اقلیم گرم و خشک و مرطوب شمال به دلیل اهمیت در این دو منطقه، در سال 90، در شرایط گلخانه در مرحله گیاهچه ای در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در 2 تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. در این بررسی اجزاء مقاومت از جمله تیپ آلودگی و دوره کمون اندازه گیری شدند. تیپ آلودگی بر اساس مقیاس (0-4) میکنتاش یادداشت برداری شد. نتایج حاصل نشان داد لاین ها ازنظر هر دو صفت تفاوت معنی داری در سطح 1% داشتند. تجزیه های آماری برای این جدایه در هر دو اقلیم بین دو صفت همبستگی مثبت معنی داری در سطح 5% نشان داد. در اقلیم شمال لاین های 3، 14، 11 و در اقلیم گرم جنوب لاین های 17، 22، 4، 20 بیشترین دوره کمون را نشان دادند. در تجزیه کلاستر مربوط به این جدایه، لاین ها در هر دو اقلیم به 3 گروه مجزا تقسیم شدند. همچنین در لاین های اقلیم جنوب، لاین های 1، 4، 14، 17، 19، 20، 22 و در لاین های اقلیم شمال، لاین های 3، 11، 13، 14 واکنش حساسیت مشاهده شد. لاینهای 3، 6، 7، 8، 13، 10، 15 برای اقلیم جنوب و برای اقلیم شمال لاین های 1، 5، 6، 7، 9، 15، 17، 20 واکنش مقاومت را نسبت به این جدایه از عامل بیماری زنگ قهوه ای گندم نشان دادند که می توان آنها را به عنوان منابع مقاومت در اهداف اصلاحی و به نژادی استفاده نمود.کلیدواژهها:
اجزاء مقاومت، تیپ آلودگی، زنگ قهوه ای، کلاستر، گندمکد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-CIGS12-CIGS12_0703.html
کد COI مقاله: CIGS12_0703
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:فرید, مانیا؛ فرزاد افشاری؛ منوچهر خدارحمی و محسن محمدی، ۱۳۹۱، بررسی اجزاء مقاومت بیماری زنگ قهوه ای در لاین های امید بخش گندم مربوط به اقلیم های گرم و خشک جنوب و مرطوب شمال، دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران، تهران، انجمن ژنتیک ایران، https://www.civilica.com/Paper-CIGS12-CIGS12_0703.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (فرید, مانیا؛ فرزاد افشاری؛ منوچهر خدارحمی و محسن محمدی، ۱۳۹۱)
برای بار دوم به بعد: (فرید؛ افشاری؛ خدارحمی و محمدی، ۱۳۹۱)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش
علم سنجی پایگاه سیویلیکا
می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را
بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:کشاورزی > گندم اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- توریسم کشاورزی و توسعه پایدار اقتصاد روستایی
- ارزیابی تاثیر فناوری اطلاعات بر موفقیت پروژه های عمرانی با تاکید بر نقش مدیریت دانش(مورد مطالعه: پروژه های عمرانی شهری شهرداری منطقه8)
- بررسی تاثیرعوامل محیطی برفرایند تصمیم گیری خریداران صادراتی محصولات فولادی (موردمطالعه :شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان )
- توریسم کشاورزی اگروتوریسم
- مدیریت زنجیره تامین(SCM) در پروژه (مطالعه پروژه های پتروشیمی)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- اثرمتقابل ژنوتیپ محیط و بررسی پایداری عملکرد شکر در کولتیوارهای نیشکر در مناطق نیشکرکاری خوزستان بوسیله معیارهای پایداری
- بررسی سیتوژنتیکی گونه هایی از جنس شبدر در استان فارس
- بررسی همبستگی بین میزان پروتئین دانه و اجزای عملکرد در تاریخ های مختلف کاشت چهار ژنوتیپ بهاره گلرنگ
- بکارگیری رنگ (GeneFinder (TM در تشخیص مشاهده ای Potato leafroll virus با استفاده از واکنش One step RT-LAMP
- ارزیابی کارآیی آغاز گرهای حلقوی با استفاده از واکنش Real time RT-LAMP در تشخیص Potato leaf roll virus
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.