ارتباط میان پلی مورفیسم 16 جفت بازی اینترون 3 ی ژنp53 و سرطان پستان در میان زنان آذری – ایرانی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 537

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_0499

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

ژنp53یک ژن سرکوب گر توموری شناخته شده ای است که چندین پلی مورفیسم در مناطق اینترونی و اگزونی خود دارد پیشنهاد شده است که پلی مورفیسم 16 جفت بازی اینترون 3 ممکن است در کاهش عملکرد سرکوبگری ژن P53 نقش داشته باشد. دراغلب مطالعات فراوانی الل مضاعف شده در گروه سرطانی بیشتر از گروه کنترل است ولی نتایج متناقضی نیز وجود دارد. هدف از اینمطالعهارزیابی ارتباط این پلی مورفیسم و ریسک ابتلا به سرطان پستان در میان زنان آذربایجانی بود. همچنین مطالعه ی ما حاوی اطلاعاتی در مورد وضعیت این بیماری در شمال غرب ایران می باشد مواد و روش ها: این مطالعه ی موردی-شاهدی روی 221 بیمار سرطانی پستان و 170 کنترل انجام گرفتDNA ژنومی از نمونه های خونی و بافتی استخراج گردید. ژنوتیپPIN3 ازP53استفاده از الکتروفورز محصولاتPCRبر روی ژل های اکریل آمید 8 درصد و رنگ آمیزی نقره تعیین شد در گروه های کنترل و سرطانی، بترتیب،62/9و61/1درصدمضاعف شدگی 16 جفت بازی را نداشتند (ژنوتیپA1A1 7/1درصدو7/7درصددر هردو آلل مضاعف شدگی را داشتندA2A2 و 30 % و31/2%هتروزیگوت بودندA1A2 تفوت معناداری مابین فراوانی ژنوتیپ ها و همچنین فراوانی آللی در دو گروه بیمار و کنترل وجود نداشت نتیجه گیری و بحث: مطابق نتایج این بررسی، پلی مورفیسم 16 جفت بازی اینترون 3 ازP53نمی تواند بعنوان مارکری برای ارزیابی خطر ابتلا به سرطان پستان در میان زنان آذری در نظر گرفته شود. اما، فراوانی بالای آللA222/1%در جمعیت ما پیشنهاد می کند که این پلی مورفیسم ممکن است مارکری ارزشمند برای مطالعه دیگر سرطان ها باشد.

نویسندگان

محمدعلی حسینپورفیضی

گروه زیست جانوری- دانشکده علوم طبیعی- دانشگاه تبریز

ناصر پولادی

گروه ریست شناسی سلولی و مولکولی- دانشکده زیست شناسی- پردیس علوم – دانشگاه تهران - گروه ریست شناسی سلولی و مولکولی- دانشکده علوم –دانشگاه ش

شیده منتصرکوهساری

گروه ریست شناسی سلولی و مولکولی- دانشکده زیست شناسی- پردیس علوم – دانشگاه تهران

رقیه دهقان الوار

گروه زیست جانوری- دانشکده علوم طبیعی- دانشگاه تبریز