شناسایی و بررسی آماریcis-acting elementهای آغازگر ژن سرین/ترئونین پروتئین کیناز در ذرت

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,354

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_1054

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

کینازها آنزیمهایی هستند که گروههای فسفات را به سوبستراهای خود اضافه میکنند. بیشترین کینازهایی که مورد مطالعه وسیع قرار گرفته اند، پروتئین کینازها هستند که پروتئینهای هدف خاصی را فسفریله میکنند و بنابراین فعالیت آنها را تغییر میدهند. پروتئین کینازها ازتنظیمکنندههای کلیدی در فرآیندهای سلولی هستند و در تحمل گیاهان به تنشهای زیستی و غیر زیستی نقش دارند. با هدف بررسی توالی آغازگر ژن سرین/ترئونین پروتئین کیناز در ذزت و شناساییCis-element ها در آغازگر این ژن و ارتباط آنها با کارکرد این ژن، ازسایتPhytozomeپایگاه داده PlantCARE نرمافزار IDEG6و آزمون آماریAudic & Claverieاستفاده شد. موتیفهای موجود درتوالی آغازگر این ژن شناسایی شد و مشخص شد که 119 عدد موتیف در این ناحیه وجود دارد که از 30 نوع مختلف بودند. 8 نوع از آن ها با نامهایSp و 1 GC-motif ،G-box ،CAAT-box ،TATA-boxو 3 موتیف ناشناخته با شمارههای 1,3 و 4 به صورت معنیداری حضور بیشتری در آغازگر این ژن داشتند. این موتیفها از عوامل آغاز رونویسی هستند و مشخص شده است که میتوانند رونویسی را درپاسخ به محرکهای فیزیولوژیک کاهش یا افزایش دهند و در تنظیم بیان ژنها در پاسخ به نور، تنش بیهوازی، آبسیزیکاسید، اکسین ومتیل جاسمونات مؤثر هستند و فعالیتی شبیه به افزایشدهندهها دارند. از آنجایی که این موتیفها در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و فعالیت آنها تحت تأثیر یکدیگر است میتوان پیشبینی کرد که دیگر موتیفهای این ناحیه با فراوانی کمتر نیز فعالیتی مشابه با این موتیفها دارند.

نویسندگان

آیدا آزاد

ساری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشکده علوم زراعی، گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات شیراز، دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورز

سیدکمال کاظمی تبار

ساری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشکده علوم زراعی، گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات

عباس عالم زاده

شیراز، دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی، بخش زراعت و اصلاح نباتات، ۷۱۴۴۱۶۵۱۸۶

سیدعبدالرضا کاظمینی

شیراز، دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی، بخش زراعت و اصلاح نباتات، ۷۱۴۴۱۶۵۱۸۶