تبیین روند تأسیس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی : توضیح تغییر خط مشی با استفاده از نظریه جریانات چندگانه کینگدون

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 814

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIPA01_038

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1395

چکیده مقاله:

موضوع چگونگی تغییرات خط مشی ها به میزان قابل توجهی در ادبیات خط مشی گذاری عمومی مورد توجه قرار گرفته است. تمرکز بر عواملی که تغییرات در خط مشی را موجب می شوند، و درک باورها و رفتارهاینقش آفرینان خط مشی می تواند برای درک این چگونگی مفید واقع شود. با توجه به هدف گذاری کشور برای تأمین ٥درصد از انرژی مورد نیاز از منابع تجدید پذیر تا پایان برنامه ششم، توجه به مسائل مرتبط با حاکمیت این حوزه مورد تأکید بوده است که این مسئله ضرورت ایجاد ساختاری منسجم و قدرتمند بمنظور تولیت توسعه کاربرد این انرژی ها را در کشور موجب گردیده است. الزام برنامه ششم به توسعه این انرژی ها، با قرار گرفتن تنها متولی این حوزه در کشور ( سازمان انرژی های نو ایران ) در فهرست شرکت های مشمول واگذاری اصل 44 قانون اساسی مقارن گردید. این در حالی بود که، ابلاغ قانون اصلاح الگوی مصرف و ظرفیت ماده 8 آن برای تأسیس یک سازمان با شخصیت حقوقی مستقل جهت استفاده هر چه بیشتر از منابع تجدید پذیر، فرصت بازمهندسی ساختار حاکمیتی حوزه انرژی های تجدیدپذیر را فرا روی خط مشی گذاران قرار داد که منجر به تدوین و ابلاغ اساسنامه سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی به عنوان یکی از معاونت های وزارت نیرو از ادغام سازمان انرژی های نو و سازمان بهره وری انرژی گردید. مقاله حاضر به تبیین این تغییر خط مشی با استفاده از نظریه جریانات چندگانه کینگدون می پردازد.

کلیدواژه ها:

انرژی های تجدید پذیر ، ، تغییر خط مشی ، جریانات چندگانه کینگدون ، خط مشی گذاری عمومی ، سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی ( ساتبا )

نویسندگان

مصطفی زمانیان

دانشجوی دکتری خط مشی گذاری و تصمیم گیری دانشگاه تهران

زهره کریممیان

دانشجوی دکتری خط مشی گذاری علم و فناوری، دانشگاه تهران