مطالعه تطبیقی سبک های فرزندپروری از دیدگاه اسلام و اندیشمندان غربی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,542

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CISEDUCATION01_023

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1392

چکیده مقاله:

همه والدین از این که فرزندانشان باید چگونه بوده و دارای چه آگاهی هایی باشند و کدام ارزش های اخلاقی و معیارهایرفتاری را باید در فرآیند تحول بیاموزند آشکارا و یا تلویحاً تصوری آرمانی دارند اما رفتار والدین با فرزندانشان متفاوت است، بدین معنی که رفتارهای والدین ابعادی گسترده و پیچیده دارد. آن ها ممکن است فرزندان خود را دوست بدارند، آن ها را از خود دور سازند و یا در عین این که آن ها را دوست می دارند در انضباط نیز سخت گیری کنند. به همین ترتیب آن ها برایسوق دادن کودکان خود به سوی اهداف خود، راهبردهای بسیاری را می آزمایند. کودک را تنبیه یا تشویق می کنند، همسالانو دوستانی برای کودک خود برمی گزینند که با این ارزش ها و اهداف هماهنگی داشته باشند (ماسن 3، کیگان 4، هوستون 5 و کانجر 1380،6 ). این رفتارهای متنوع، بهنجار و طبیعی که والدین به منظور کنترل و اجتماعی کردن کودکان خود به کار1991 ) که نقش بسیار مهمی در شکل گیری شخصیت، رفتار ، می برند شیوه های فرزندپروری 7 را تشکیل می دهند (بامریند 8.(1993 ، رفتار آتی فرزندان و تفاوت های فردی آن ها دارد (دارلینگ 9 و استنبرگ 10در متون اسلامی نیز فرزندپروری فعالیتی پیچیده شامل رفتارها ، زمینه سازی ها ، آموزش ها تعامل ها و روش هاییاست که به طور مجزا و تعامل با یکدیگر بر رشد شناختی ، معنوی ، عاطفی ، رفتاری ، در ابعاد فردی و اجتماعی تأثیر می گذارد از دیدگاه اسلامی مسؤلیت فرزندپرورری در اصل به عهده پدر و مادر است .حضرت علی (ع) می فرماید :والدین بایدبرای آموزش و تربیت فرزندان بهترین شیوه ها را به کار گیرند 11 (ابن شعبه حرارتی ، 1400 ق ).همچنین رسول اکرم (ص) چهره دیگر این مسئولیت پذیری از ناحیه والدین را ، حق فرزند بر (مجلسی) والدین دانسته و بر لزوم پذیرش مسئولیت آموزش و پرورش فرزند تأکید فرموده است 1 (نوری ، 1408 ق ، ج 2 ). با توجه به اهمیت فرزندپروری پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسه تطبیقی سبک های فرزندپروری از دیدگاه اندیشمندان غربی و آموزه های اسلامی با استفاده از اسناد و مدارک و نظریه های موجود انجام گرفته است

نویسندگان

ستاره اکبری

کارشناسی ارشد ، روان شناسی تربیتی ، دانشگاه شهید بهشتی

نادره اکبرپور

کارشناسی ارشد ، مدیریت آموزشی ، دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسلاملو، نعیمه (1387)، نسل نور، تربیت فرزند، تهران : خیبر ...
  • حرانی، ابن شعبه (1400ق)، تحف العقول، تصحیح علی اکبر غفاری ...
  • حر عاملی، محمدبن حسن (1398 ق)، وسائل الشیعه، تهران :المکتب ...
  • ری شهری، محمد _ (1386)، حکمت نامه کودک، ترجمه پسندیده، ...
  • ماسن، ه. پ. و همکاران. (1383). رشد و شخصیت کودک. ...
  • نوری .میرزاحسین (1408 ق)، مستدرک الوسایل و مستنبط المسائل _ ...
  • Baumrind, D. (1991a). The influence of parenting style _ adolescent ...
  • Darling, N. & Steinberg, L. (1993). Parenting style as context: ...
  • Dornbusch, S. M., Ritter, P. L., Leiderman, R. H. Roberts, ...
  • 0-Maccoby, E. E., & Martin, J. (1983). Socialization in the ...
  • نمایش کامل مراجع