تأثیر شگرف فناوری ارتباطات و اطلاعات در امنیت و استقلال ملی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 578

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CITCONF02_157

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

چکیده مقاله:

به زعم بسیاری از اندیشمندان، تأثیرات شگرف فناوری ارتباطات و اطلاعات و امنیت و استقلال ملی تا آنجاست که کشورهای پیشتاز این عرصه، فاتحان جهان نوین خواهند بود و آن دسته از کشورها که از این مهم غافل باشند، در زمره مغلوبین این دوره از تاریخ محسوب می شوند. لذا ورود توانمند این عرصه دیگری که انتخاب نبود و الزامی تاریخی است. در حال حاضر در صد بسیاری از مردان دنیا از نرم افزارهای غیر آزاد استفاده می کنند. مصرف کنندگان در این چهار که قیمت زیادی برای آن ها می پردازند با محدودیت های زیادی هم روبرو هستند البته مسئله اصلی این مرد نیست بلکه خریداران این نرم افزارها از محتویات و نحوه ساخت آن مطلع نیستند اجازه تغییر آن را ندارند، اجازه تأسیس مجدد را ندارند و توانایی بررسی نحوه عملکرد برنامه را ندارند. و در واقع از آزادی هایی که از آن ها نام برده شد برخوردار نیستند. بنابراین در این که استعمار الکترونیک یکی از دلایل پیدایش نرم افزار غیر آزاد است شکی نیست اما اینکه به مرور زمان به یک عامل مهم و مؤثر در توسعه استعمار از سطح یک شرکت و منطقه به سطح جهانی تبدیل شود بسیار نگران کننده خواهد بود. وقتی توسعه دهنده گان، نرم افزاری را که مردم استفاده می کنند کنترل کنند در آن صورت استفاده از نرم افزار غیر آزاد باعث می شود تولیدکنندگان این نرم افزارها امکان تصمیم گیری درباره آنچه را که کاربران نیاز دارند داشته باشد دراین صورت رایانه ها ابزار قدرتمندی برای تسلط بر افراد و حکومت ها می باشند. گرچه هم اکنون ویندوز و آفیس را 2٬000 تومان خریداری می کنیم ولی در آینده دیگر خبری از نرم افزارهای ارزان نخواهد بود و چه بسا به سمتی برویم که پول نفت کشورمان برای خریداری این نرم افزارها به جیب شرکت های کامپیوتری سرازیر شود.

نویسندگان

معصومه سلیمانی

دانشجوی فوق لیسانس نرم افزار کامپیوتر ،دانشگاه آزاد اسلامی همدان

اکرم سلیمانی

فوق لیسانس آمار،دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Richard M. Stallman. Free software, free society.2th edition.GNU press.2 _ ...
  • What is free software.http : //fa. wikipedia .org/w/index .php? ...
  • Content of software, free content is important not cost.http ://wwwbadar ...
  • Ghandriz. Sayedhasan. Estemar Electronic.Seraj journal.139 _ ...
  • نمایش کامل مراجع