ارزیابی لرزه ای و بررسی مود ارتعاشی و دریفت درون طبقه سازه های بلندمرتبه، با سیستم قاب محیطی مهاربندی شده با مهاربندهای هم محور (CBF) ومقایسه آن بامهاربند کمانش ناپذیر (BRB) تحت زلزله های حوزه نزدیک گسل

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 509

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIVILED03_049

تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

درسالهای اخیر، طراحی لرزه ای سازه ها باتوجه به افزایش تقاضا برای بهینه سازی وبه حداقل رساندن سطح آسیب وزیان های اقتصادی وکاهش هزینه هایتعمیر سازه ، دستخوش تغییرات قابل توجهی شده است ، خرابی بسیاری ازسازه های طراحی شده باروش های سنتی وهمچنین پیشرفت روش های تحلیلیوبهبود چشم گیر عملکرد رایانه ها ازجمله عوامل تغییر درفلسفه طراحی سازه ها درسال های اخیر بوده اند. تحقیقات بسیاری به منظورتوسعه مهاربندهاییبارفتارالاستوپلاستیک بهتر،انجام شده است. ابداع وتوسعه مهاربندهای کمانش ناپذیریکی ازنتایج این تحقیقا ت بوده است. در این پژوهش با استفاده از تحلیلدینامیکی غیرخطی تاریخچه ی زمانی با 3جفت شتابنگاشت به بررسی عملکرد لرزه ای قاب های مهاربندی شده ی کمانش ناپذیر محیطی (BRB) درساختمان های بلند مرتبه و مقایسه ی آن با سیستم مهاربندی هم محور معمولی (CBF) پرداخته شده است. سازه های موردمطالعه مربوط به یک جفت ساختمان 40 طبقه باکاربری مسکونی می باشد.مهاربندها در این پروژه به شکل محیطی بکار رفته اند یعنی با حداقل تعداد بادبند چندین دهانه و طبقه ازساختمان به هم متصل شده اند که نتیجه آن رفتار مناسب و هماهنگ تر سازه تحت رکوردهای زلزله می باشد. در این بررسی و مقایسه مشخص شد بکارگیریسازه های فولادی بلند مرتبه با بادبندهای BRB محیطی بجای بادبندهای معمولی باعث افزایش مودارتعاشی سازه ،افزایش برش پایه ،افزایش شکل پذیری سازه و کاهش تغییر مکان نسبی و جانبی، دراین نوع سازه ها می گردد.

کلیدواژه ها:

ساختمانهای فولادی بلند مرتبه ، مهاربند کمانش ناپذیر (BRB) ، دریفت درون طبقه ، تحلیل دینامیکی غیرخطی

نویسندگان

حمیدرضا حاتمی اندرود

دانشجوی کارشناسی ارشدسازه،دانشگاه پیام نورواحدتهران شمال

سیدعلی سیدرزاقی

استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آرامش، سیما(1390)، پیشرفت‌های سازه‌ای در ساختمان‌های بلند، سمینار کارشناسی ارشد، ...
  • _ اسمعیلی، حامد؛ بزاز، مد(1392)، راهنمای نرم‌افزار تحلیل غیرخطی و ...
  • استاندارد 2800(384) آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله، ویرایش چهارم، ...
  • ]1 [Wakabayashi, M, Nakamura, T, Kashibara, A, Morizono, T, & ...
  • Wada, A, Saeki, E, Takeuchi, T, & Watanabe, A. (1998). ...
  • ASCE/SEI41 -13. (2114). American Society of Civil Engineers (ASCE/SEI 41-13) ...
  • FEMA356. (2111). FEDERAL EMERGENCY M AN AGEMENT AGENCY (FEMA 356) ...
  • نمایش کامل مراجع