چگونه اثر فشار شیمیایی روی ساختار الکترونی ترکیب بین فلزی پایدار Gd2Tl در حالاتی که تغییر جایگاه یونی داریم تاثیر گذار است؟

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,815

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CMC09_023

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1387

چکیده مقاله:

با توجه به آنکه ترکیب بین فلزی Gd2Tl جزء ترکیباتی با همبستگی قوی می باشد ؛ لذا با در نظر گرفتن 2 تقریب L(S)DA+U , GGA در انرژی های تبادلی – همبستگی در برنامه wien2k به بررسی چگالی حالات الکترونی این ترکیب پرداختیم . در ضمن استفاده از دوتقریب فوق برای رسم چگال ی حالات الکترونی (DOS)، به علت مقایسه ای است که در بررسی ساختار الکترونی (باندی ) ترکیب بین فلزی فوق انجام گرفته وحاکی از این مطلب می باشد که کدام تقریب می تواند پاسخگوی مناسبتری در این بررسی ها باشد ؟ همچنین رسم چگالی حالات الکترونی در هر دو تقریب برای ترکیب Gd2Tl با 1- ساختار کریستالی - مغناطیسی پایدار اورتورمبیک ودر حالت فرو مغناطیس انجام گرفت. 2- ونکته مهم در رسم نمودار های Dos آنها یکسان نگه داشتن شرایط می باشد(منظور تعداد k-point های مساوی و شعاع های ما فین تین برابر است در هر دو تقریب.)؛ زیراکه با یکسان نگه داشتن شرایط محیطی بالا می توانیم اثرات زیر را روی نمودار های چگالی حالات بررسی کنیم ؛ 1- تغییر جایگاه یونی بعد از انجام مرحله mini position و قرار گرفتن آنها در مکانهای تو پولوژیکی بهینه خود شان 2- کاهش انرژی ودر نتیجه کاهش فشار الکترونی درونی روی ترکیب به تنهایی در مقایسه مکانهای اولیه شان با جایگاه یونها در حالت نهایی پایدارشان 3- تغییر شدت جایگزیدگی قله های 4ƒ اتم گادلنیوم در ترکیب در مکانهای نهایی نسبت به مکانهای اولیه در هر دوتقریب و همچنین مقایسه لکال شدن بیشتر 4ƒ که ناشی از تقارن اسپینی بالا می باشد ، در تقریب L(S)DA+U نسبت به تقریب GGA (یاد آوری می شود که تمام اثرات بالا از ب رهمکنش های درون سیستمی بین الکترونی می باشد .). در آخر تفاوتهایی که در رسم چگالی حالات ترکیب فوق پیش می آید نیز به دلیل :الف-تفاوت فواصل بین اتم های مغناطیسی و غیر مغناطیسی وتعداد نزدیکترین همسایگان آنها , ب- وتعداد ات مهای مغناطیسی در سلول واحد,در ترکیب فوق میتواند باشد.

نویسندگان

نجمه قائد شرفی

گروه فیزیک دانشگ ه آزاد اسلامی واحد نی ریز

احمد یزدانی

گروه فیزیک دانشگاه تربیت مدرس، تهران