بررسی وضعیت اکولوژیکی منطقه حفاظت شده تالاب بین المللی قوری گول جهت زون بندی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 720

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CMEI01_026

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

منطقه حفاظت شده تالاب بین المللی قوری گول با مساحت 493 هکتار در 30 کیلومتری جنوب شرقی تبریز درمسیر آزاد راه تبریز تهران و 18 کیلومتری شهرستان بستان آباد قرار گرفته است. این منطقه به دلیل وجود تالاب که به عنوان یکی از تالاب های بین المللی سایت رامسر ارتقاء سطح یافته است دارای تالابی به وسعت 200 هکتار میباشد. مطالعه زون بندی تالاب مذکور با توجه به شرح خدمات سازمان حفاظت محیط زیست و با استفاده از مدل تواناکولوژیکی در محیط نرم افزار ARCGIS ، Expert choice و به صورت کتابخانه ای ، بازدید میدانی و سرشماریحیات وحش به روش تصادفی منظم سیستماتیک و تفسیر تصاویر ماهواره ای و همچنین تحلیل گرافیکی و استفاده ازروش های روی هم گذاری لایه های رقومی در محیط نرم افزار GIS و تحلیل آماری داده های کمی می باشد.محدوده حوضه آبریز قوری گل دارای سه زیستگاه کوهستانی، تپه ای و آبی بوده که زیستگاه کوهستانی دارای تنوعارتفاعی کمتری می باشند در زیستگاه آبی که شامل تالاب و تا حدودی مصب زیر حوضه رودخانه ها بوده، بدلیلحفاظت دارای امنیت نسبی می باشد. حضور و زادآوری پرندگان آبزی همچون اردک سفید، اردک مرمری و اردکبلوطی بر اهمیت این تالاب می افزاید . بررسی زون بندی منطقه حفاظت شده تالاب قوری گول نشان می دهد زونامن شامل تالاب می باشد که حدود 29/5 درصد، زون حفاظتی شامل ساحل تالاب حدود 2/6 درصد از سطح منطقه را شامل می شود که متصل به زون امن می باشد.

کلیدواژه ها:

توان اکولوژیکی ، ARCGIS ، Expert choice ، زون امن و زون حفاظتی

نویسندگان

علی اصغر آزاد

دانشجوی دکترای جغرافیای طبیعی (اقلیم در برنامه ریزی محیطی)، مربی GIS و کارشناس زیستگاهها و امور مناطق استان آذربایجان شرقی- نویسنده مسئول

حمید قاسمی

دکترای محیط زیست، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی

میرمحسن حسینی قمی

دکترای دامپزشکی و جانشین مدیر کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی

عذرا محمدی

کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش خاکشناسی دانشگاه تبریز

پریچهر عباسی تکان تپه

دانشجوی کارشناسی ارشد- محیط زیست و منابع طبیعی گرایش تنوع زیستی-دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :