استفاده از روش کنترلی هیسترزیس ولتاژ (HVC) جهت افزایش کارایی بازیاب دینامیکی ولتاژ (DVR) در جبرانسازی کمبود، بیشبود ولتاژ و محدودسازی جریان اتصال کوتاه در شبکه های توزیع نیروی برق با حضور منابع تولید پراکنده (DG)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,365

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

COMCONF02_007

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

امروزه مسائل مربوط به کیفیت توان جزء دغدغه های اصلی شرکتهای توزیع نیروی برق میباشد. بازیاب دینامیکی مناسبترین تجهیز از لحاظ عملکرد برای جبرانسازی اغتشاشات ولتاژ Custom Power از میان ادوات (DVR) ولتاژ در اصلاح DVR میباشد که جهت بهبود کیفیت توان در شبکه های توزیع نیروی برق مورد استفاده قرار میگیرد. عملکرد شاخص های کیفیت توان بستگی قابل توجهی به عملکرد سیستم کنترلی آن دارد. در این مقاله روش کنترلی اتخاذ شده برای DVR روش کنترلی هیسترزیس ولتاژ (HVC) میباشد که با استفاده از روش کنترلی مذکور DVR قابلیت چند منظوره پیدا کرده و علاوه بر جبران سازی کمبود و بیشبود ولتاژ قادر است به عنوان محدودکننده جریان اتصال کوتاه در شبکه های توزیع نیز عمل نماید، همچنین نشان داده میشود که DVR مبتنی بر روش کنترل هیسترزیس ولتاژی عملکرد بهتری نسبت به DVR مبتنی بر سایر روشهای کنترلی مانند In-Phase ،Per-sag و حداقل انرژی را داراست. همچنین حضور منابع تولید پراکنده (DG) در شبکه باعث کاهش جریان و توان تزریقی توسط DVR و در نتیجه کاهش توان نامی DVR میشود، وجود منابع تولید پراکنده میتواند توان مورد نیاز DVR را کاهش دهد و بدون نیاز به افزایش توان در المان ذخیرهساز انرژی عملکرد DVR را در جبرانسازی کمبود، بیشبود ولتاژ و محدودسازی جریان اتصال کوتاه تا حد قابل توجهی بهبود ببخشد. برای بررسی و تایید کارآمدی سیستم کنترلی ارائه شده، شبیه سازیهای لازم در محیط نرم افزاری MATLAB/Simulink انجام شده و نتایج ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها:

بازیاب دینامیکی ولتاژ ، (DVR) بیشبود ولتاژ ، کمبود ولتاژ ، کیفیت توا ن ، کنترل هیسترزیس ولتاژ محدودکننده جریان اتصال کوتاه ، منابع تولید پراکنده .(DG)

نویسندگان

احسان اکبری

کارشناس ارشد مهندسی برق قدرت، دانشگاه علوم و فنون مازندران

عبدالرضا شیخ الاسلامی

دانشیار گروه مهندسی برق قدرت، دانشگاه علوم و فنون مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اکبری، ا. (1392)، "جبران‌سازی کمبود و بیشبود ولتاژ در شبکه‌های ...
  • اکبری، اد و شیخ‌الاسلامی، ع. (1393)، "جبران‌سازی کمبود، بیشبود، نامتعادلی ...
  • John, P.G.C. and Nielsen, T. (2011), :Analysis and Control of ...
  • Lara, A.M. and Acha, E. (20 10), ;"Modeling and Analysis ...
  • Sridhar, G. E. and Singh, R. K. (2011), :Distributed Generation ...
  • Fitzer, M. and BaRNES, P. (20 10), ;:Voltage sag Detection ...
  • Meyer, C. and Donker, Y. W. (20 12) , :Experimental ...
  • نمایش کامل مراجع