نگاهی بنیادین بر دوران گذار از سنت به مدرن و بررسی آسیبهای اجتماعی آن برنظام خانواده

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 469

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CONFIR02_082

تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1394

چکیده مقاله:

هدف این نوشتارپس از بررسی و دقت فلسفی در مفهوم تغییر، تاثیرودگرگونی و اثبات آن برای ماده و عناصر مادی و اثبات نیازدنیای مادی به این تغییر و عدم ثبات آن و نیزبررسی این مفهوم از منظر جامعه شناختی که نیم نگاهی نیز به مبانی ارزشی دین اسلام مبتنی بر مفاهیم قرآنی وکلمات معصومین علیه السلام وتاثیرات این دگرگونی دردورانهای مختلف بشریت به ویژه نهاد بنیادین خانواده داشته ، سعی در آسیب شناسی نظام خانواده ایرانی اسلامی در دوران گذارایران داشته وباطرح چند راهکارو طرح مشکلات پیش روی خانواده در جامعه کنونی سعی میکنیم مخاطب و خواننده مقاله را هر چه سریعتر از تئوری به عمل و از مباحث صرف نظری به روشهای عملکردگرایانه در جهت اصلاح اجتماعی در زمینه خانواده تشویق و ترغیب نماییم. روش این نوشتار تحلیلی – نظری بوده که مبنای اصلی مقاله نیز قرار گرفته ودر برخی موارد از طریق روشهای آماری ومیدانی سعی دارد مخاطب رااز دنیای مفاهیم ومباحث نظری به واقع وزندگی روزمره وچالشها ونگرانیها وچگونگی گذر ازدوره گذار دعوت کند . بنابراین پس از طرح اصول موضوعه درقالب نشانه ها ،نمونه ها وتعاریف عامی که مورد استقبال و پذیرش عالمان قرار گرفته ، بدون استفاده از اصطلاحات و واژه گانی پیچیده مقاله حاضر رابه مقصود نائل می سازد. یافته های این نوشتارابتداشناختی و مفهومی است و در انتهاء اجرائی و عملیاتی میگردد. از آن جاکه این نوشتار قصد دارد عملکرد گرایانه بحث را پیش ببرد بنا براین سعی شده تضادهای اجرائی برخی نهادهای اجتماعی وچالشهای جامعه در حال گذار رادرنظر گرفته وپیشنهاداتی به روز وکارآمد ارائه نماید که خود نتیجه گیری این نوشتار محسوب می گردد البته توجه به خانواده های نوبنیاد وچالشهای ژرف وپیش روی همسران جوان ازچشم دورنمانده وباتلاشی مضاعف سعی در باز نمودن گره کوردوران گذاردراین چنین جوامعی مینماید از سوی دیگر نقصانها و مشکلات دیگر نهادهای رسمی و غیر رسمی درگیر با مسائل خانواده اعم از دولتی یا غیر دولتی را گوشزد کرده و باطرح چند پیشنهاد علمی ساده وقابل اجرا بحث را به پایان می رساند .

نویسندگان

جعفر ساوالانپور اردبیلی

استاد مدعو دانشگاه هامبورگ – ایرانشناسی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی – واحد تهران مرکز مدیر عامل موسسه فرهنگی خانواده امین نخستین سمن

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اشاره به لوایح حمایت خانواده قانون مدنی خاص از 1304 ...
  • آمار طلاق 1383 محاکم تهران تهیه شده از سوی مرکز ...
  • مذاکره حضوری با استاد اشمیت استاد دانشکده دین و فلسفه ...
  • نمایش کامل مراجع