تعیین قیمت سایه ای آب در بخش کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,846

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

COWR01_005

تاریخ نمایه سازی: 28 بهمن 1384

چکیده مقاله:

استان چهارمحال و بختیاری با حدود یک درصد مساحت کل کشور و میانگین بارش 620 میلی متر در سال ، دارای حجم نزولات جوی معادل 1/10 میلیارد متر مکعب می باشد. حجم تخلیه آب از رودخانه های مهم استان در سال83-1382 به حدود 9/5 میلیارد متر مکعب بالغ شده که حدود 880 میلیون متر مکعب آن به حوضه زاینده رود و حدود 5044 میلیون متر مکعب دیگر به حوضه کارون سرازیر شده است. اگر چه استان از حجم قابل توجهی از آبهای سطحی برخوردار است ولی به علت مشکلاتی از قبیل اختلاف ارتفاع بین رودخانه ها و دشتهای مجاور استفاده از این آبها در مصارف مختلف به آسانی میسر نیست. در نتیجه عمده مصارف آب استان از طریق برداشت از سفره های زیرزمینی آب صورت می گیرد .مقدار مصرف آب در بخشهای مختلف کشاورزی ، شرب و صنعت و معدن استان حدود 979 میلیون متر مکعب برآورد گردیده که از این مقدار 5/90 درصدآن در بخش کشاورزی ، 3/7 درصد برای شرب و2/2 درصد نیز در بخش صنعت و معدن به مصرف رسیده است.از مساحت 16533 کیلومتر مربعی استان حدود 2/15 درصد آن قابل کشت و زرع می باشد که از این مقدار نیز 6/6 درصد به باغات و 2/32 درصد آن به آیش اختصاص یافته است . سطح زیر کشت استان در سال زراعی 83-1382 تنها 134016 هکتار بوده که 66047 هکتار آن زیر کشت دیم و 67969 هکتار زیر کشت آبی می باشد.این مطالعه با استفاده از اطلاعات کتابخانه ای و به کمک تکنیک برنامه ریزی خطی (LP) جهت تعیین عوامل محدود کننده زیربخش زراعت استان، تعیین قیمت سایه ای عوامل تولید، تعیین هزینه فرصت تولید هر یک از محصولات زراعی و نیز شناسایی ترکیب حداکثر کننده سود محصولات عمده زراعی استان انجام شده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات بیانگر آن است که تولید گندم آبی ،لوبیا ،حبوبات دیم وتولید نباتات علوفه ای منجر به حداکثر سود در زیربخش زراعت خواهد شد . در همین حال بیشترین هزینه فرصت مربوط به تولید برنج و کمترین آن مربوط به تولید سیب زمینی است. مهمترین عامل تولید محدود کننده زیربخش زراعت در شرایط کنونی عامل زمین می باشد که دارای بیشترین قیمت سایه ای در بین سایر عوامل بوده است(6232). در زیربخش زراعت استان هرچند آب به عنوان یک عامل محدد کننده مطرح گردیده (با قیمت سایه ای غیر صفر32) ولی بر اساس خروجیهای مدل ، دارای کمترین قیمت سایه ای در بین سایر عوامل تولید است .

کلیدواژه ها:

قیمت سایه ای ، کشاورزی ، برنامه ریزی خطی ، استان چهارمحال و بختیاری

نویسندگان

شهباز شمس الدینی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بخت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدی، محمدطاهر .1372. بهینه یابی الگوی زراعی محصولات عمده مطالعه ...
  • سرشماری عمومی کشاورزی سال 1383، مرکز آمار ایران. ...
  • صلاح منش، احمد. 1372 . تعیین قمت سایه ای منابع ...
  • طه، حمدی. 1375 . آشنایی با تحقیق در عملیات، ترجمه ...
  • عبدیان، مسعود. 1372. طراحی الگوی کشت بهینه در یک روستای ...
  • عرب مازار، علی اکبر. 1376 . برنامه ریزی ریاضی _ ...
  • مقدم، علیرضا. 1369 . استفاده از برنامه ریزی خطی در ...
  • Loomba , N.paul. 1964.Linear programming. ...
  • Luenb erger, David _ 1 973 .Introduction to linear and ...
  • Winston , L. 1 995 .Introduction to mathematical programming. ...
  • نمایش کامل مراجع