بررسی راندمان مصرف آب سیب زمینی در استان چهار محال بختیاری و مقایسه آن با روش آبیاری شیاری یک در میان

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,050

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

COWR01_209

تاریخ نمایه سازی: 28 بهمن 1384

چکیده مقاله:

به منظور استفادشه بهینه از منابع آب در بخش کشاورزی و افزایش راندمان مصرف آب ، اعمال مدیریت صحیح آبیاری بخصوص در روشهای سطحی ضروریست. کم آبیاری یکی از روشهای مدیریتی آبیاری میباشد و آن عبارتست از یک تکنیک فنی ومهندسی جهت تامین آب مورد نیاز گیاهان فاریاب ، بطوریکه حداکثر استفاده از واحد حجم آب حاصل شود. روشهای مهمی برای اعمال کم آبیاری در آبیاری سطحی وجود دارد یکی از این روشها ئی که اخیرا مورد استفاده قرار گرفته ، روش آبیاری شیاری یک در میان میباشد.. در این روش در هر نوبت آبیاری، شیارها بصورت یک در میان آبیاری میشوند. در این روش آب دریک طرف ردیفهای کاشت قرار میگیرد وپیاز رطوبتی پیشروی جانبی خواهد داشت ومیتواند تا حدی رطوبت مورد نیاز شیارهای آبیاری نشده را تامین کند وهر چه این پیشروی بیشتر باشد ، آبیاری با موفقیت بیشتری انجام خواهد شد.بنابراین اعمال روش مذکور در خاکهائی با نفوذ پذیری زیاد و شیب ناچیز مناسب خواهد بود زیرا این دو خصوصیت باعث افزایش پیشروی جانبی میشود. در این تحقیق تاثیر آبیاری شیاری یک در میان در یک مزرعه سیب زمینی روی راندمان مصرف آب بصورت یک طرح بلوک کامل تصادفی بررسی شد. نتایج نشان داد که روش مذکور بطور معنی داری راندمان مصرف اب را افزایش می دهد. همچنبن در این تحقیق راندمان مصرف آب سیب زمینی در استان با مقادیر بدست آمده از روش آبیاری شیاری یک در میان مقایسه شد. نتایج نشان داد که راندمان مصرف آب با روش آبیاری شیاری یک در میان ثابت، اختلاف معنی داری نسبت به دو روش دیگر دارد. همچنین این راندمان از راندمانهای نتاط مختلف استان بیشتر می باشد.

کلیدواژه ها:

آبیاری شیاری یک در میان ، راندمان مصرف آب

نویسندگان

محمد شایان نژاد

استاد یار گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سازمان جهاد کشاورزی استان چهار محال و بختیاری، 1383. سند ...
  • سازمان جهاد کشاورزی استان چهار محال و بختیاری، 1383.بررسی قابلیتها ...
  • English, M., L. James.1990. Deficit irrigtion _ :Observations in Columbia ...
  • Henggeler, J. C., J. M. Enciso, W. L. Multer, B. ...
  • Kirda, C. 2000. Deficit irrigtion scheduling based on plant growth ...
  • Sepaskhah , A. R., A. A. Kamgar-H aghighi _ 1997. ...
  • Shock, C. C., E. B. G. Feibert. 2000. Deficit irrigtion ...
  • Stegman, E. C., B. G. Schatz, J. C. Gardner.1990. Yield ...
  • نمایش کامل مراجع