استفاده از توربین های انبساطی به منظور تولید برق ارزان با استفاده از فشار گاز در ایستگاه های تقلیل فشار و اندازه گیری (C.G.S) شهرها

سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,900

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CQPEI05_001

تاریخ نمایه سازی: 6 فروردین 1388

چکیده مقاله:

بطور کلی هدف از اجرای این پروژه مطالعه و بررسی در زمینه امکان استفاده از توربین های انبساطی در ایستگاه های تقلیل فشار گاز شهری به منظور کاهش فشار گاز و تولید برق ارزان می باشد . طرح مذکور در ردیف پروژه های انتقال تکنولوژی بحساب می آید، پارامترهای کلان نظیر ظرفیت، هزینه تمام شده، ضریب بار، امکان بوجود آمدن هیدرات، تغییرات دبی، فشار و توجیهات اقتصادی در مرحله مطالعاتی قابل بررسی می باشند ولی عملکرد واقعی دستگاه نیاز به تجارب عملیاتی دارد که بدون اندازه گیری ها و مشاهدات عینی کارگاهی، بررسی مسائل نگهداری تعمیرات و کیفیت برق تولیدی به مدت یکسال مقدور نخواهد بود. در خط مشی اساسی دولت در بخش انرژی بر ضرورت شناسایی منابع اتلاف انرژی و روش های جلوگیری از آن تأکید خاص شده است . اجرای پروژه فوق در راستای اهداف مورد نظر بوده و در صورت تحقق آن سالیانه میلیون ها کیلووات ساعت برق تولید می گردد که هزینه سرمایه گزاری آن INSTALLETED COST/KW در مقیاس با نیروگاه های گازی ده درصد و با نیروگاه های بخار 5 درصد و زمان برگشت سرمایه دوسال می باشد . از آنجا که اینگونه پروژه ها عمدتاً ماهیت انتقال تکنولوژی دارند لازم است قبل از فاز اجرایی پروژه در مقیاس صنعتی، شرایط انتخاب، کارایی، جنبه های اصلاح و انصباق تکنولوژی وارداتی را با شرایط محلی مورد تحقیق قرار دهیم. همانطور که می دانیم برای انتقال گاز تصفیه شده از پالایشگاه ها تا سرحد شهرها نیاز به احداث ایستگاه های تقویت فشار در خطوط لوله سراسری داریم که بابت آن هزینه سنگینی باید بپرداز ی م. از طرفی ناگزیریم با صرف سرمایه گزاری کلان فشار گاز را قبل از توزیع با توجه به جنبه های فنی و ایمنی شبکه و فشار کاری دستگاه های گازسوز که بین 1/4 تا 250 پوند می باشد توسط ایستگاه های تقلیل فشار کاهش دهیم بطور معمول گاز طبیعی در (C.G.S) ها توسط پیش گرمکن (PRE-HEATER) به دلیل اثر ژول تامسون و اجتناب از تشکیبل هیدارت گرم می شود.در فرآیندهای گاز طبیعی توربین انبساطی با تولید سرما برای جداسازی هیدروکربورهای مایع از گاز کاربرد دارد ولی مهم ترین کاربرد این توربین ها در صنعت گاز بازیابی انرژی حاصل از کاهش فشار گاز به عنوان محرک یک ژنراتور الکتریکی می باشد.

نویسندگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • A GAS ENERGY C ONVERS ION PROJECT USING A TURBO- ...
  • TURB OEXPAND ERS IN NATURAL GAS APPL ICATION _ JOHN ...
  • POWER RE COVERY FROM NAT URAL GAS NAT URAL GAS ...
  • GENE RATING ELEC TRICITY WITH A LETD OWN GAS COMPRES ...
  • TURBO EX PANDER S REC OVERY EENERGY. V.H. A BADIE, ...
  • REC OVERY ENERGY IN NATUR AL GAS BY TURBO EXPANS ...
  • نمایش کامل مراجع