بررسی حسابرسی کامپیوتری، اولین راه حل

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 561

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CRSTCONF02_023

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

چکیده مقاله:

موضوع حسابرسی کامپیوتری سالهاست که در دنیا مطرح شده و در ایران و سازمان حسابرسی روی این موضوع کار می شود. در مقاله حاضر، مزایا و معایب مختلف کاربرد کامپیوتر در موسسات حسابرسی بررسی شده و آثاربکارگیری کامپیوتر در بخش حسابرسی و حرفه ای موسسات حسابرسی یا آنچه به اختصار حسابرسی کامپیوتری نامیده میشود و نیز آثار استفاده از کامپیوتر در بخش غیر حرفه ای موسسات حسابرسی یا به تعبیر دیگر کاربرد تکنولوژی اطلاعاتی در درون موسسه حسابرسی مورد توجه قرار گرفته و ارتباط آنها با یکدیگر مطالعه شده است . در این مقاله ، نخست یافته های حاصل از پرسشنامه ای که میان حسابداران رسمی شاغل در موسساتحسابرسی شهرهای تهران و اصفهان توزیع شده است ، برای بررسی موانع استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری در حسابرسی مورد استفاده قرار گرفته است .سپس با روش کتابخانه ای -پیمایشی به بررسی مقالات موجود در این زمینه پرداخته شده و راه حل های مناسب برای آن ارائه گردیده است . یافته های این تحقیق بیان گر آن استکه علت اصلی عدم استفاده از نرم افزار های کامپیوتری در حرفه حسابرسی عمدتا ناشی از ١- ضعف اطلاعاتی مدیران موسسات حسابرسی ٢- ضعف قوانین و مقررات مصوبه اداره دارایی و ٣- عدم وجود استاندارد هایمصوب در راستای استفاده از نرم افزار های فوق الذکر در این حرفه می باشد. با توجه به نیاز های روز افزون به حرفه حسابرسی و با توجه به افزایش حجم کارهای حسابرسی ، حرکت به سمت حسابرسی کامپیوتری اجتنابناپذیر است . این کار می بایستی با هماهنگی و مشارکت سازمان حسابرسی )متولی امور حسابرسی کشور( و سازمان فناوری اطلاعات )متولی سیاست گذاری امور مربوط به فناوری اطلاعات کشور( صورت گیرد. با این کار در طراحی و پیاده سازی محصول نرم افزاری حسابرسی ، هم موارد فنی حسابرسی لحاظ می شود و هم مسائل فنی کامپیوتری .

کلیدواژه ها:

حسابرسی کامپیوتری ، نرم افزار های حسابرسی ، فواید حسابرسی کامپیوتری ، ابزار و فنون حسابرسی کامپیوتری ، موانع اجرای حسابرسی کامپیوتری

نویسندگان

ایمان پدید

دانشجوی کارشناسی ارشد کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند

امیر پدید

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • انجمن حسابداران خبره انگلستان و ویلز، 1993، صفحه 5 ...
  • یعقوب نژاد، احمد و سعید نادری (1383)، فناوری اطلاعات و ...
  • نمایش کامل مراجع