ژئو توریسم نگرشی نو در بهره گیری از جاذبه های ژئومورفولوژیکی بااستفاده از مدل SWOT( مطالعه موردی غار زینگان استان ایلام)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 738

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CTEI02_297

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

چکیده مقاله:

امروزه ژئوتوریسم راهکاری نوین برای تبیین و تشریح علوم و شناخت سرمایه های طبیعی هر منطقه است که سبب توسعه توریستی یک منطقه میشود. جاذبه های طبیعی هر کشور در جذب گردشگری نقش بسزایی دارند. طبیعت گران (اکوتوریستها) امروزه جزء گردشگرانی محسوب می شوند که بدون آسیب های جدی به طبیعت از مناظر طبیعی دیدن می کنند. کشور ایران در زمینه ی توسعه ژئوتوریسم و گردشگری ژئولوژیکی پتانسیل های فراوانی دارد. غار زینگان واقع در استان ایلام با دارا بودن جذابیت های زیبا و بی نظیر خود (وجود دانه ها و سنگ های سیلین نیمه قیمتی با رنگ های مختلف - دانه بندی توری- دیواره ها و قندیل های آهکی که در طول سالیان متمادی به وجود آمده اند، صدای موزون قطرات آب و ...) در کنار دیگر جاذبه های تاریخی و فرهنگی و طبیعی استان می تواند به یکی از قطب های مهم جذب گردشگر در سطح استان تبدیل شود. در این پژوهش با ترکیبی از روشهای توصیفی ، اسنادی ، پیمایشی و میدانی و تعیین نقاط قوت - ضعف- فرصتها و تهدیدها با استفاده از مدل استراتژیک SWOTبه مطالعه و ارزیابی قابلیتها و توانمندیها ی منطقه غار زینگان در جهت توسعه گردشگری پرداخته است. و نتایج این پژوهش نشان می دهد که آستانه آسیب پذیری منطقه مطالعه شده بالا است که با توجه به موانع و مشکلات گردشگری منطقه با برنامه ریزی و مدیریت صحیح می توان در شناساندن این غار به عنوان یکی از محورهای گردشگری ژئوتوریستی موثر واقع شد. و با بر طرف کردن تنگناها و چالش های موجود در زمینه صنعت گردشگری می تواند در این منطقه موجب اشتغال زایی و افزایش درآمد مردم بومی و در نهایت افزایش رفاه عمومی و ایجاد محیطی سالم و شکوفا در جهت جذب گردشگران شود.

کلیدواژه ها:

ژئوتوریسم- ژئومورفولوژی- توسعه پایدارSWOT- غار زنیگان- استان ایلام

نویسندگان

جواد رحیمی مقدم

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی باختر ایلام

افسانه شجاعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی باختر ایلام

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :